NA PREMIJERI NA „KARAĐORĐU“

U sportskom centru FSS u Staroj Pazovi danas je obavljen žreb za naredni šampionat. U prvom kolu gostujemo Vojvodini na „Karađorđu“, pa dočekujemo Voždovac. U trećem kolu ćemo se sastati sa Čukaričkim na Banovom brdu, a u četvrtom ćemo dočekati povratnika u elitu – ivanjički Javor. Sledi gostovanje Partizanu, pa ćemo biti domaćin  TSC – u.  U 7. i 8. kolu smo gosti, prvo Novom Pazaru, pa niškom Radničkom. Potom pod Bagdalu stiže novajlija Mladost GAT, a u 10. kolu ćemo odmeriti snage sa Spartakom u Subotici. Sledi duel u Kruševcu sa kragujevačkim Radničkim, pa gostujemo šampionu – Crvenoj zvezdi. Potom smo domaćin Kolubari, pa gostujemo u Lučanima, kod Mladosti i u 15. kolu dočekujemo Radnik.

Do kraja prvog dela šampionata biće odigrana i četiri kola iz drugog dela. Dakle, dočekaćemo Vojvodinu, gostovati Voždovcu, pa ćemo ugostiti Čukarički, a na pauzu otići posle gostovanja u Ivanjici, kod Javora.

Prvenstvo počinje 8. jula, a jesenja sezona se završava već 13. novembra, zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Prolećni deo šampionata će startovati 4. februara naredne godine.

U predstojećem šampionatu prvak direktno ide u Ligu šampiona, a drugoplasirani u kvalifikacije za ovo takmičenje. Trećeplasirani, ili osvajač kupa igraće u plej – ofu za Ligu Evrope, dok će četvrti i peti klub učestvovati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

P