KOMŠIJSKI DERBI, VIŠE OD IGRE

Pauza zbog obaveza reprezentativnih selekcija, prethodno dva gostovanja, ukupno – mesec dana bez utakmice u Kruševcu, a razlog više da se navijači u subotu u velikom broju okupe na tribinama je komšijski derbi, „srpski el klasiko“. Pod Bagdalu stiže niški Radnički, predstoji utakmica koja je, više od igre!

-Igramo jednu, za nas, ali i navijače jako bitnu utakmicu. Generalno, neophodna su nam tri boda. Igrači imaju veliku želju da pobede, primetno je to u radu tokom cele nedelje. Trijumf bi nam garantovao stabilnost pred finiš sezone i učinićemo sve da pobedimo, mislim fudbalski. Izgaraćemo na terenu svih 90 minuta sa željom da budemo bolji nego na prethodnoj utakmici, na koju više ne želimo da se osvrćemo. Predstojeća nam je najvažnija i biće putokaz pred finiš. Dakle, otvoreno na pobedu, uz poziv navijačima da dođu i pomognu, jer u subotu je svaki segment jako bitan – ističe šef struke Milan Đuričić.

Ako neko poznaje Radnički, onda je to naš trener. U Kruševac je došao upravo iz Radničkog, a iz odgovora na pitanje: kakav nam protivnik stiže, očigledno je da mu je jasno kako će izgledati tim Radničkog:

-Imaju Nišlije problema, Pejović neće igrati, Kovačević ima problem sa ligamentima. Moraće da urade neku rotaciju u sredini. Očekujemo Kahrimana, desno Aksentijevića, levo Stankovića, tu Stevanovića i Vujadinovića. U sredini možda Mitrović, Japanac i tu imaju neke dileme. U napadu Škrbić, Duronjić, eventualno neko od klinaca, možda Vanja Ilić. Očigledno, imaju problem na zadnjem veznom i to će u jednom delu da im poremeti balans u ekipi.

Što se tiče Napretkove kadrovske situacije, sem Raškovića, koji je upario kartone, očekuje trener Đuričić da će svi biti spremni.

A, Radnički odlično poznaje i Napretkova „niška kolonija“, jedan od njih je Petar Đuričković:

-Očekujem dobru i lepu utakmicu, pravi derbi, u kojem će akteri biti na visini zadatka. Radnički u poslednje četiri utakmice, uključujući i kup, ima pozivan niz i sigurno stiže sa dosta samopouzdanja. Sa druge strane, i mi smo spremni. Dobro smo radili tokom pauze.

Na pitanje, kakve emocije izaziva subotnji derbi, Đuričković ističe:

-Dugo godina sam bio u Radničkom prošao i omladinsku školu, ali sad sam igrač Napretka i emocije se ostavljaju po strani, odnosno daću sve od sebe da doprinesem ishodu koji svi priželjkujemo.

 

P