JOVANI ŽIVKOVIĆ DVE TITULE U TRI DANA – NAJBOLJA RUKOMETAŠICA FINALA I MASTER PSIHOLOGIJE

Samo dva dana nakon što je proglašena za  najbolju igračicu na utakmici finala Kupa centralne Srbije, članica kruševačkog Gradskog ženskog rukometnog kluba Napredak 12, Jovana Živković, odbranila je master rad na studijama psihologije, na Filozofskom fakultetu u Nišu. Uz nju su bile saigračice, sa kojima uspešno nastupa za ovdašnji rukometni klub.

-Veoma smo ponosni na našu dugogodišnju igračicu, Jovanu Živković, koja je danas postala master psiholog. Ovaj njen uspeh pokazuje da se, dobrom organizacijom, sve postiže. Homogenost naše ekipe je potvrđena i danas jer je deo igračica danas bio sa njom u Nišu i podržao je.  Veoma sam zadovoljna jer u Klubu imamo, ne samo dobre igračice već i akademske građanke, ali i mlađe devojke koje su izuzetno dobri đaci u našoj Gimnaziji i OŠ „Dragomir Marković“ – kaže za KruševacGrad.rs direktorka GRŽK „Napredak“, Ljiljana Maksić.

Za Jovanu Živković, levoruku igračicu koja igra na poziciji desnog beka, Maksićka kaže da je šef struke u ovdašnjem rukometnom klubu, Igor Rakić, predvideo blistavu karijeru, te da je ona na dobrom putu da to ostvari.

–Smatram kao dugodišnja igračica da ravnopravno može da konkuriše na poziciji desnog beka naše reprezentacije – ističe Maksićka.

Da u Klubu brinu o igračicama ilustruje primerom da je Jovana, zahvaljujući ljudima koji imaju sluha za sport, od pre dva meseca angažovana kao psiholog u FK Napredak.

–Takođe, podsećam da Klub, igračice i stručni štab, duguju zahvalnost generalnom direktoru „Trajala“, Milošu Neneziću, koji je pomogao naš Klub u trenutku kada nam je to bilo neophodno, kako bi opstali – ističe Ljiljana Maksić.

Podsetimo da je Gradski ženski rukometni klub Napredak 12, posle titule vicešampiona u zimskoj polusezoni Super B lige, u sredu, na svom terenu, u finalu Kupa centralne Srbije, pobedio RK Radnički  iz Svilajnca 34:24 (22:11). Na toj utakmici Jovana Živković je ponela epitet najbolje igračice.

Preuzeto sa sajta krusevacgrad.rs.

 

 

P