IGRAĆEMO BRŽE I RAZNOVRSNIJE OBEĆAVA TRENER GAĆINOVIĆ

Pripreme u Turskoj su završene, po oceni šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića, bile su vrlo uspešne. Imala je ekipa odlične uslove za rad, teretanu u sklopu hotela, četiri kvalitetna terena svakodnevno na raspolaganju. Odigrane su četiri prijateljske utakmice, zabeležene dve pobede (Mariska Merš – 2:1, Radomiak Radom – 1:0), uz remi (Gangvon – 0:0) i poraz (Rubin Kazanj – 2:5).

-Iz utakmice u utakmicu bio je očigledan pomak na bolje. Ubrzali smo neke segmente i način igre. Igramo okomitije ka golu, ubojitiji smo, raznovrsniji, kako u fazi napada, tako i odbrane i verujem u još bolja izdanja u nastavku borbe za bodove – naglašava šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović.

Novajlije su se, očekivano, ekspresno uklopile…

-Marjanović je u prethodnom mandatu pod Bagdalom postao legenda kluba, a Majdevac, koga znam iz Novog Pazara je Napretkovo dete. Dobili smo puno oporavkom Bastajića i Sadikovića, biće velika pojačanja, mada sam rekao Sadikoviću da je još uvek u drugoj i trećoj brzini, a očekujem da krene četvrtom i petom. Generalno, za sve igrače imam samo reči hvale, bili su u svemu za primer, kako na terenu, tako i van njega. Ne volim pojedinačno da izdvajam, jer uvek je tim najvažniji, ali svojevrsan pozitivan primer su kapiten Ljubomirac, Krstić i Zličić – ističe Gaćinović.

Momci su dobili dva dana odmora, a od nedelje počinju pripreme za okršaj sa Spartakom na domaćem terenu.

-Prve tri utakmice nam mogu značajno odrediti sudbinu i jako je bitno da dobro startujemo, jer kada se pobeđuje lakše je raditi, bolja je atmosfera, samopouzdanje raste. Čeka nas velika borba, jer očigledno je da je tanka linija koja razdvaja sve koji će strepeti za opstanak, od onih koji gledaju ka vrhu tabele, a želja nam je da budemo u ovoj drugoj grupi – kaže Gaćinović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P