HRABRA IGRA KRUNISANA BODOM U DUELU SA ŠAMPIONOM

Fudbalski praznik pod Bagdalom ukrasili su fudbaleri Napretka. Posle divovske borbe uspeli su puleni trenera Dragana Perišića da anuliraju rezultatski minus iz prvog poluvremena i golom Bojana Matića u 85. minutu stignu do izjednačenja i boda!

Vigo je napravio grub prekršaj nad Vukajlovićem, zbog kojeg je naš bek morao da napusti igru. Slobodan udarac izveo je Rosnup, poslao loptu pred gol Vasiljevića, na kratko je otklonila opasnost odbrana Beograđana, ali prihvatio je potom loptu Matić i sa šest metara „pocepao“ mrežu Zvezdinog gola, za erupciju oduševljenja u našem hramu – 1:1.

U prelepoj atmosferi, pred rekordnim brojem navijača u ovoj sezoni, Zvezdi je pripalo prvo, Napretku drugo poluvreme i nerešen ishod je i najpravedniji. Na tribinama je bilo više pristalica kluba iz Beograda, koji su došli sa svih strana Srbije, ali bila je to dodatna motivacija za naše momke. Lavovski su se borili, pa gosti nisu ozbiljnije pripretili u prvih pola sata. Stigli su do vođstva u 38. minutu iz kontranapada: Bukari je lepo pronašao Ivanića na drugoj stativi, usledio je skok i trazaj glavom i Petrić je bio nemoćan – 0:1. Još dva puta su Beograđani bili opasni pred našim golom do kraja prvog dela utakmice: Bukari je u 41. minutu pogodio spoljni deo mreže, a u 45. Petrić je sjajnom intervencijom osujetio Ivanića.

Na suprotnoj strani, mogli smo do poravnanja u 43. minutu: razmenili su dupli pas Šarić i Stefan Jovanović, koji u završnici nije dobro naciljao…

U drugom poluvremenu ofanzivniji i konkretniji bio je Napredak. Šarić je u 53. minutu tukao pored gola, a četiri minuta kasnije osujetio ga je Dragović. Stanković je u 62. minutu tukao pored gola, oprobao je i Krstić šut u 74. mintu, ali promene rezultata nije bilo. Pred našim golom opasno je bilo u 74. minutu, kada je Katai iz teške situacije pogodio stativu, a onda se desio 85. minut i egzekucija „džokera“ Matića. Ofanziva je na najlepši način krunisana.

 

 

 

 

 

 

 

P