HOD PO IVICI AMBISA

Umesto očekivane pobede – katastrofa! U duelu sa direktnim rivalom, Radom, Napretkovi fudbaleri nisu bili na visini zadatka. Iako su najavili da će posle minulog okršaja preskočiti Građevinare na tabeli, nastavili su da tonu…

Presudio je gol iz osmog minuta, dva puta se odbila lopta na nogu Radivojeviću, koji je iz drugog pokušaja uspeo da je, kroz šumu nogu, sa tridesetak metara, pošalje u mrežu.

Imao je potom Napredak sijaset povoljnih prilika za preokret, ređati ih, postaje apsurdno, tek revija promašaja je nastavljena, a kada se očekivao kraj Mladenović je “overio” pobedu Rada – 0:2.

-Ovo nam se ponavlja od Partizana, stvaramo šanse, ali ne dajemo golove, a primamo one, za koje se kaže – eto dešava se. Znali smo da je Rad iskusna i takmičarska ekipa, koja ume da igra na rezultat. Zato sam pred utakmicu rekao igračima da je važno da ne primimo gol, a primili smo ga već u osmom minutu sa udaljenosti, rekao bih, oko 30 metara. Imali smo i odlično suđenje i generalno, ekipa koja ne iskoristi tolike šanse, ne zaslužuje da uzme ni bod – istakao je, praveći rekapitulaciju dešavanja na terenu, trener Milan Đuričić.

Posle ovog poraza, evidentno je da nas čeka grčevita i neizvesna borba za opstanak.

Foto: Mlađan Ivanović (Sportski žurnal)

P