DOBRA ATMOSFERA U SVLAČIONICI, KAO USLOV ZA USPEH

Kreće drugi krug šampionata, u nedelju gostujemo u Pančevu, kod Železničara, koji nas je „zadužio“ na premijeri pod Bagdalom i odneo sva tri boda. „Dizelku“ je do Super lige „dovezao“ naš šef struke Vladimir Gaćinović i jasno je da dobro poznaje nedeljnog domaćina…

-Nemamo vremena za odmor, moraćemo da se regenerišemo u ova dva – tri dana. I naći ćemo recept da se suprotstavimo mojoj bivšoj ekipi. Vežu me lepe uspomene i emocije za taj grad i klub, ali u sportu emocija nema. Idem tamo maksimalno motivisan, znam otprilike kako diše taj klub, znam da su zadržali jedno 80 odsto rostera i doveli pet – šest igrača. Do sad su već promenili tri trenera. Igraju fudbal koji je onako okomit, sa dosta presinga, dosta trke, motorike, visokog ritma, ali naći ćemo recept. Znam da ćemo u Pančevu imati vrhunske uslove što se terena tiče, što mi se posebno dopada. Otprilike, dve podjednake ekipe i ko će u tom momentu dati više na terenu, ko će biti raspoloženiji, ko će biti u boljem svetlu taj dan – može da se nada pobedi. Ja se nadam, kao što sam se nadao u prethodne dve utakmice da ćemo to biti mi i optimista sam. Kad je u ekipi dobra atmosfera i pozitiva, sve je puno lakše. Što jedan trener reče, više vredi jedna dobra hemija u svlačionici, nego sto taktički kvalitetno odrađenih treninga, tako da sam ubeđen da će to na kraju biti dobro – istakao je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović.

Govoreći o kadrovskoj situaciji, Napretkov strateg je naglasio:

-U tim se vraća Ljubomirac, koji je imao žute kartone. Ima malo zdravstenih problema, videćemo još kakva je situacija sa Milanom Bojovićem, Urošem Nenadovićem, koji se žali na povredu palca, mislim da je Đorđe Jovanović sanirao probleme sa stomačnim virusom i nadam se da ćemo izaći u respektabilnom sastavu i sigurno dati sve od sebe.

U nekoliko navrata istakao je iskusni strateg Vladimir Gaćinović da Napredak poseduje kvalitet i da se ne zadovoljava trenutnim stanjem, a da imamo odličan golmanski tandem potvrdio je protiv Čukaričkog Vladimir Bajić. Sa nekoliko sjajnih intervencija, pre gola, kada se rezultat lomio, ali i u finišu kada su Brđani krenuli u totalnu ofanzivu, sačuvao je pobedu.

-Ne bih izdvajao ni sebe, ni bilo koga, mislim da je presudila dobra energija i hemija koju imamo. A, kada je tim dobar uvek iskoči neko od pojedinaca, ali na to ne obraćamo pažnju, bitno je da pobeđujemo. Što se tiče naredne utakmice, želimo da nastavimo u ovom ritmu. Znamo da nas očekuje teška i zahtevna utakmica, a ko bude imao veći voljni momenat i to demonstrirao na terenu, taj će bodovno prihodovati. Spremni smo i idemo u Pančevo po bodove – poručio je golman Vladimir Bajić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P