BOLHA: MORAMO POBEDITI

U Kupu, za sada, ide po planu. Juče smo eliminisali Inđiju, šef stručnog štaba Dušan Đorđević je na toj utakmici podelio minutažu na više igrača, jer već u subotu nas čeka novi prvenstveni izazov. Pod Bagdalu stiže Radnik.

-Znamo da se u Kupu često dešavaju iznenađenja. Partizan je nedavno ispao od prvoligaša, „okliznulo“ se i prošle godine nekoliko superligaša. Pretpostavljao sam da i naša utakmica krije mnogo opasnosti. Uspeli smo, uz dozu sreće i kvalitet golmana Savića, da na startu ne primimo gol, jer Inđija je bolje ušla u meč od nas. U nastavku smo uspeli da se stabilizujemo i sa dva gola rešimo utakmicu i što je najbitnije, da prođemo dalje. Vrlo brzo, čeka nas duel sa Radnikom. Pozicija na tabeli Surduličana je takva, da mnogi kažu – dolazi nam „fenjeraš“, ali ako neko zna kvalitete te ekipe, to sam upravo ja. I siguran sam da raspolažu sa ozbiljnim igračkim potencijalom. Neki igrači su, ne znam iz kog razloga, u nekoj krizi, apatiji, ali na poslednjih nekoliko utakmica očigledno su u uzlaznoj putanji. Protiv TSC – a i Novog Pazara su odigrali mnogo bolje, nego u nekom prethodnom periodu i siguran sam da će nam pružiti žestok otpor. Zato moramo da budemo na najvišem mogućem nivou, kako bi pobedili – istakao je šef stručnog štaba Dušan Đorđević, koji je u Napredak stigao, upravo sa klupe Radnika.

Za Mršića je poznato da će biti odsutan do prolećne sezone, van stroja je i dalje Stefan Jovanović, a trener Đorđević kaže da je oporavak Đekovića pitanje dana, ali je još uvek neizvesno da li će zaigrati protiv Radnika. A, pred novinare je juče prvi put izašao naš Slovenac, Klemen Bolha. Od kako je stigao, uz pomoć saigrača je vrlo dobro savladao srpski jezik, pa je spreman uspešno da komunicira i sa novinarima:

-Nije bilo lako u Inđiji, mogli smo na početku i da primimo gol, ali nešto nas je nagradilo za dosadašnji rad i prošli smo dalje u Kupu. Za dva dana već nova utakmica. Zna se da imamo povređenih, ali nije ekipa 11 igrača, ima nas više od 20 i svi treniramo i spremni smo da izađemo na teren onako, kako treba.

Na pitanje: hoćemo li pobediti, Bolha je bez zadrške odgovorio:

-Moramo!

 

 

 

P