BEZ PRAVE REAKCIJE

Gostovanje u Novom Sadu, kod Proletera, proteklo je bez željenog učinka. Imali su Napretkovi fudbaleri nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali ni jedna nije iskorišćena. U nastavku, domaća ekipa je stigla do prednosti, ispostavilo se i pobede, sa penala, koji je u 50. minutu realizovao Babić.

Trener Goran Stevanović žali za propuštenim šansama, ali i pored poraza veruje da je njegova ekipa na pravom putu:

-Imperativ rezultata je često sputavajući, a samopouzdanje neophodno za uspešnu seriju, ali ono dolazi sa pobedama. Da smo postigli gol u periodu dominacije u prvom poluvremenu, verujem da bi konačan ishod bio drugačiji. Ali, umesto da povedemo, primili smo u nastavku gol sa bele tačke i potom nismo imali pravu reakciju. Trenutno, više ja verujem u igrače, nego oni sami u sebe, ali i to će se promeniti. I siguran sam da opstanak u eliti nije nemoguća misija, bez obzira na sadašnji položaj na tabeli.

Zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope i Ligi nacija, u toku je dvonedeljna pauza u domaćem šampionatu. U tom periodu Napredak neće imati prijateljsku utakmicu, da bi se sprečile eventualno nove povrede, ali će stručni štab učiniti sve da dobro pripremi ekipu za narednu prvenstvenu rundu, protiv TSC – a iz Bačke Topole, dok će medicinska služba uložiti napor da se saniraju lakše povrede.

Kada su povrede u pitanju, sreća u nesreći je da je povreda Luke Milunovića, kome je u Novom Sadu stradao primicač, lakša nego što se u prvom trenutku činilo i trebalo bi da bude spreman za gostovanje Čukaričkom.

P