SAZREVAMO KAO TIM

Na tradicionalno neugodnom gostovanju na Banovom brdu naša ekipa je ostala neporažena. Lazar Balević je „začarao“ svoju mrežu, a za još bolji utisak, a mogli smo i do pobede, nedostajalo je koncentracije, pa i sreće u završnici. Bilo je evidentno na stadionu Čukaričkog da naš tim u svakom trenutku zna šta želi i kako se treba suprotstaviti domaćinu. Umeli smo da se branimo, ali i opasno uzvratimo i bila je ovo možda i najbolja partija u dosadašnjem delu prvenstva…

-Veliki bod za nas. Uzeti bod na Banovom brdu je podvig svakoj ekipi, pa i nama. Dominacija, posed lopte na strani Čukaričkog, tako smo nekako i pripremali utakmicu, ali mislim da smo bili izuzetno opasni iz tranzicije i kontranapada, posebno u prvom poluvremenu i mogli smo tada nešto da „ušićarimo“. Drugo poluvreme smo bili pritisnuti, na terenu su se pojavila dva visoka špica u domaćoj ekipi i malo smo se više povukli nego što smo planirali. U svakom slučaju mogu samo da čestitam mojim momcima. Iz tri utakmice uzeli smo pet bodova i pokazuje ovaj tim da polako sazreva i bez obzira što neki kukaju da su rasuli bodove protiv nas, smatram da Napredak zaslužuje mnogo više respekta – imao je jasnu poruku posle gostovanja kod Čukaričkog šef stručnog štaba Goran Stevanović.

Da Napredak zaslužuje više respekta, ali i bolji plasman od aktuelnog, imaćemo priliku da dokažemo i u nedelju (19 časova). Pod Bagdalu stiže TSC, godinama unazad učesnik evropskih takmičenja, sada srspki predstavnik u Ligi konferencija. Pobedom bi se po broju bodova izjednačili sa ekipom iz Bačke Topole, koja doduše ima utakmicu manje. U svakom slučaju, nova tri boda bi donela značajan iskorak ka plej – of zoni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P