DANAS JE SVETSKI DAN DEVOJČICA

Svetski dan devojčica ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija 2012. i svake godine se obeležava 11. oktobra. Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 130 miliona devojčica ne pohađa školu, dok se milioni suočavaju sa preprekama, koje ih sputavaju da ostvare svoj puni potencijal, u svakoj sferi, uključujući i sport.

Fudbalska Srbija, uključujući i Kruševac, danas slavi devojčice, jer baš naš Grad i ŽFK Napredak je jedna od najvažnijih baza ženskog srpskog fudbala. Pod Bagdalom uveliko stasavaju nove nade srpskog fudbala, a pre svega zdrave i fizički aktivne devojčice. I imaju veliku podršku kroz projekat TRY ALL SPORT, kojim Trayal Korporacija, finansijski, ali i na sve druge načine pomaže širenje sportske baze u našem Gradu i postizanju što boljih rezultata naših sportista i sportistkinja.

Iz FK Napredak, povodom Svetskog dana devojčica, upućujemo čestitke i najlepše želje, ne samo Napretkovim fudbalerkama, već svim devojčicama u našem Gradu i Srbiji, uz poruku da izaberu sport, pre svega kao zdrav način života!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P