PONOSNI NA NAŠE REPREZENTATIVCE

Posle pobede nad Novim Pazarom, pošto se prvenstvo nastavlja za vikend 18/19 oktobar, zbog obaveza reprezentativnih selekcija, igrači su dobili mini – odmor do sutra. Predaha nama samo za naše reprezentativce, a možemo se pohvaliti trojicom. Mihajlo Petković i Nikola Miličić su bili i na prethodnom okupljanju mlade reprezentacije (U 21), a dobili su i sada poziv selektora Ljubinka Drulovića.

Mlada reprezentacija završava kvalifikacije za Prvenstvo Evrope duelom sa Ukrajinom, 15. oktobra (20:30 časova) u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Orlići su odavno izgubili sve šanse za plasman na kontinentalno takmičenje, zbog toga je  selektor Ljubinko Drulović odlučio da priliku pruži mlađim igračima, uglavnom iz generacije 2004/5. koja će praktično predstavljati Srbiju u narednom ciklusu kvalifikacija, odnosno na Prvenstvu Evrope koje se 2027. godine najverovatnije (čeka se konačna odluka UEFA) održava u Srbiji i Albaniji.

Prva aktivnost selektora Gordana Petrića sa mlađom omladinskom reprezentacijom Srbije (U18) biće dve provere sa Češkom,  12. oktobra (15 časova) i 14. oktobra (13 časova) u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Posle sjajnih partija u šampionatu poziv u reprezentaciju je zaslužio naš golman Lazar Balević, kome je tek 17 godina i evidentno je svetla budućnost, ne samo Napretka, već srpskog fudbala.

Iako nam ekipa neće biti kompletna u predstojećem periodu, tokom kojeg je u planu prijateljska utakmica sa Trayalom, možemo samo da budemo ponosni što smo dali trojicu reprezentativaca!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P