REZIME DUELA SA MAĐARIMA: VIŠESTRUKI ZNAČAJ

Dan posle gostovanja u Senti, gde su se naši omladinci i kadeti sastali sa vršnjacima mađarskog Ujpešta, šef razvoja naše Omladinske škole Ivan Stefanović sumira utiske:

-Dragoceno iskustvo za nas. Akademija Ujpešta je jedna od najboljih u Mađarskoj, u obe selekcije, sa kojima smo se sastali, ima po nekoliko reprezentativaca. Omladinci su zasluženo pobedili, bili bolji. Bila je to prava takmičarska utakmica, sa puno tempa, duela, brze igre. Kadeti su u prvom poluvremenu nesrećno primili dva gola. U nastavku trener Projić je dosta menjao i Mađari su postigli još dva gola. Kod kadeta se značajno oseća razlika u godištu. Mi smo u ekipi imali samo četiri igrača 2008. godište, za razliku od Ujpešta čija je cela postava to godište, dok su ostali naši igrači godinu dana mlađi, a poveli smo i trojicu pionira, rođenih 2010. – Rakezića, Sapundžića i Nenkovića. Vidljiva je ta razlika, po rezultatima, i u ligaškom takmičenju. U tom uzrastu godinu dana mnogo znači, ali to je zalog za budućnost. Ako izborimo plasman u Kvalitetnu ligu Srbije, sledeće godine imaćemo odličan tim.

Po svemu sudeći, utakmice u Senti predstavljaju početak saradnje između Napretka i Ujpešta…

-Zahvaljujući našem bivšem igraču Nikoli Mitroviću, koji je došao u Sentu zajedno sa direktorom Akademije Ujpešta Dominikom Tusorom, dogovoreno je da ovakve utakmice postanu praksa, jer predstavljaju značajno i veliko iskustvo za mlade fudbalere. Pozvali su nas da budemo njihovi gosti u Budimpešti, potrudićemo se i mi da njih ugostimo u Kruševcu. Ujpešt je najstariji mađarski klub, 20 puta je bio prvak države, osvojio nekoliko pehara u Kupu i prijateljska saradnja sa takvim klubom može biti višestruko značajna – zaključuje Ivan Stefanović.

Za kraj i komentar na vest da je Lazar Balević dobio poziv u mlađu omladinsku reprezentaciju Srbije:

-Lazar Balević je prošao sve mlađe kategorije u Napretku i poziv u reprezentaciju je najbolja potvrda da naša Škola radi dobro. A, verujemo u Lazara i nadamo se da će da dogura i do seniorske reprezentacije!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P