август 19, 2019 admin

Градски дерби припао „Чарапанима“

Четврто коло омладинске лиге Србије донело je градски дерби под Багдалом. Пред око 300 гледалаца, изабраници Ивана Бабића однели су победу од 2:1 над „Гумарима“. Победа је могла бити и убедљивија да су „Чарапани“ имали више спортске среће.

                О томе каквој су представи присуствовали сви који су у недељу дошли на Мичетов стадион, говоре голови и бројне шансе на обе стране. Након уводног одмеравања снага, Бабићеви пулени су додали гас и кренули константно да нападају гол голмана Марковића. Дивна акција је виђена у 27. минуту, требало је на семафору да стоји 0:1, али је судија позицију младог Вићевића, који је овог лета стигао из Чукаричког, а поникао у Напретку, окарактерисао као недозвољену. „Домаћини“ су се вешто бранили све до 39. минута када је Пецић одлично асистирао Дељанину, који је остао у ситуацији „један на један“ са голманом Марковићем и довео Напредак у вођство.

                У другом полувремену, напреткови играчи су наставили тамо где су стали у првом. Већ у 51. минуту, Дељанин је пресекао акцију Трајала, проследио лопту до Јованчића, који је вештим ударцем повисио вођство на 2:0. Могло је убрзо бити и 0:3, да је Дељанин, после маестралне акције Јовичића и још боље реакције Нурединија, успео да погоди са 7 метара небрањени део гола. Ређале су се акције Бабићевог тима, виђена је статива, мноштво лепих потеза који су измамили аплаузе са трибина. У 80. минуту омалени Нуредини је лепо кренуо ка голу уз десну корнер линију, предриблао два играча, голмана, и када је требао да уследи шут, дошло је до контакта са Марковићем, који главни судија није окарктерисао као најстрожу казну. У 85. минуту Баба Мусах је искористио опуштање Напреткове одбране и поставио коначних, Трајал 1, Напредак 2.

 „Рекао сам на предходној утакмици да треба да извучемо поуке из пораза. Драго ми је да су то играчи схватили и вратили се на победнички колосек. Честитао би мојим момцима на победи. Заслужили су!“ Рекао је Бабић по завршетку утакмице.

Следећу утакмицу Крушевљани играју против ОФК Београда.