јануар 28, 2019 Omladinska škola

Здравко Перић и Марија Цвејић

ФК Напредак на младима јача

Тестирање физичких способности свих категорије деце од 14 до 18 година омладинског погона ФК“Напредак“ из Крушевца извршио је кондициони тренер првог тима Здравко Перић:
„Тестирање је урађено на иницијативу кординатора омладинске школе. Захваљујући резултатима које сам постигао као кондициони тренер првог тима и дугогодишњег искуства у раду са спортистима из сфере професионалног фудбала и тениса, указано ми је поверење за рад и у младим селекцијама нашег клуба који ми је омогућио одличне услове за рад и са децом „.
Циљ овог програма унапређење и развој физичких способности младих спортиста, као и откривање талентоване деце:
Желели смо да утврдимо на ком физичком нивоу и како је припремљен наш подмладак како би одредили смернице за даљи рад са њима да би их оспособили за рад на професионалном нивоу првог тима ФК“Напредак“, истекао је тренер Перић.
Резултати су према речима тренера показали висок ниво физичког разваја и добру подлогу за рад са око седамдесеторо деце, колико броји омладинска школа ФК“Напредак“.
„Тестирање нам је помогло да одредимо шта и како у перспективи треба урадити да би поспешили слабије физичке компоненте код млађих играча и јачали постојеће. Талентована деца биће ми, у сарадњи са њиховим тренерима, поверена једном до два пута недељно, а у циљу развоја њихових моторичких способности „ .
Овај вид програма, како каже тренер Перић, подићи ће ниво омладинске школе ФК“Напредак“ на виши ниво, јер ће талентованој деци, на тај начин омогућити да брже развијају свој таленат, а осталима  да се квалитетније баве спортом:
„Нисмо се ограничили само на талентоване. У зимском периоду, када деца немају тренинге, планира се подизање физичких компоненти све деца нашег омладинског погона у центру „Напредак-ЛАБ“. План нам је да тестирања вршимо свака три до шест месеца како би контролисали наш рад и видели у ком правцу да иде развојни пут наших младих играча. Само тако ћемо што пре оспособити младе играче да заиграју у професионалном фудбaлу и стекну професионално искуство „:

Kондициони тренер првог тима Здравко Перић                                                                               ПР омладинске школе "Напредак" Maрија Цвејић