јул 19, 2018 admin

Све спремно за почетак 

Фудбалски клуб Напредак спремно дочекује почетак нове сезоне. Премијера је већ у суботу 21.јула када нам у госте долази Рад. Пред новинаре су данас изашли директор клуба Владимир Арсић и шеф стручног штаба Милорад Косановић. 

" Клуб је, у организационом смислу, спреман за почетак сезоне. Није било много посла, што је резултат квалитетног систематског рада у претходном периоду. Успели смо да "умијемо" стадион и планирани послови су одрађени.

Организационо смо одлично спровели припреме играча и стручног штаба, који су четрнаест дана боравили на Тари, а захваљујући шефу стручног штаба Милораду Косановићу, и успешно учествовали на Међународном турниру у Португалу.

Овом приликом захвалио бих се ЈКП Водовод Крушевац, који су нам изашли у сусрет и у најкраћем могућем року одклонили проблем око снабдевања стадиона Младост водом, јер због слабог притиска у доводу воде, неколико дана нам је терен био без наводњавања" рекао је Арсић и додао да ФК Напредак има новог спонзора спортске опреме:

"Реч је о италијанског фирми Ђивова, са којом је потписан уговор на три године, и наши играчи ће се већ у суботу појавити у новој опреми".

Прво коло је увек непознаница за све, осим за искусног фудбалског стручњака Милорада Косановића, који ће на радост свих "Напредковаца" и ове године предводити "струку":

" Отварање сезоне је увек исто. То је обична првенствена утакмица у коју треба ући нормално и покушати наравити добар резултат. Противник је староседиоц Суперлиге, тим који има искуства и снаге, тим који не долаз да се брани, већ да узме неки бод ако му дозволимо.

Мислим да смо спремни да одиграмо добро ову утакмицу, иако је било тешких момената у овом припремном периоду због лоших временских услова. Припреме су дуге, раде се и даље и нема враћања и жаљења.

Задовољан сам јер је највећи број играча остао у Крушевцу, а жао ми је што је најбољи млади играч Напретка Џеси Секидика отишао у Турску. Добили смо назад Аливодића, и двојицу новајлија Маринковића у задњој и Баху у средњој линији. 

Амбиције овог клуба су и даље једнаке:битка за горњи део табеле и онда у доигравању направити што бољи резултат. Довољно смо и зрели и снажни да тај циљ без проблема и остваримо".

Утакмица Напредак-Рад игра се у суботу 21.јула у 20:00 часова на стадиону Младост у Крушевцу. Улазнице за утакмицу биће пуштене у продају на сам дан утакмице од 10:00 сати на благајнама стадиона. Цене улазница су: север и југ 150, исток 250, запад један 300 и запад два 400 динара.