децембар 18, 2018 admin

Саопштење за јавност председника Марка Мишковића

Осећам потребу да се везано за јучерашње насилничко понашање према портпаролки клуба Валентини Васић и инцидента на конференицији за штампу, након утакмице ФК Напредак и ФК Раднички Ниш обратим како јавности, тако и лично Ненаду Лалатовићу. 

ФК Напредак и ја лично најоштрије осуђујемо понашање новинара Стевана Милутиновића односно његов вербални напад на господина Лалатовића. Имајући у виду инсинуације у јавности да је реч о хулигану наглашавамо да је овај господин, чије понашање најоштрије осуђујемо и ограђујемо се, новинар локалног портала кладза.цом који је и раније долазио на утакмице и конференције са новинарском акредитацијом и извештавао о раду ФК Напредак. Везано за поступке овог лица спремни смо на сваку врсту сарадње са надлежним органима ФСС, али и државним органима, па чак и на евентуалне последице по сам клуб. С тим у вези обавештавамо јавност да ФК Напредак намерава да сам иницира покретање поступака пред надлежним органима ради утврђивања евентуалне одговорности новинара Стевана Милутиновића, али и господина Лалатовића.

Користим ову прилику да се јавно извиним бившој супрузи и породици господина Лалатовића за увреде које су претрпели на стадиону у Крушевцу јер се осећам лично одговорним као домаћин, а посебно имајући у виду да је бивша супруга господина Лалатовића рођена сестра мог кума Стефана Бабовића и моја лична и породична пријатељица. Такође, апелујем на навијаче и симпатизере ФК Напредак да не вређају учеснике утакмица, а нарочито чланове њихових породица и да својим понашањем дају пример спортског навијања и гостопримства. 

Међутим, ови догађаји не дају за право Ненаду Лалатовићу да вређа и понижава даму, портпаролку клуба, која часно и поштено обавља свој посао.Не знам шта је подстакло господина Лалатовића да мене лично везује за овај догађај примедбом упућеном портпаролки „јел те то научио овај што није дошао на утакмицу“.

Функција председника клуба коју часно и поштено обављам ми даје за право да не присуствујем свакој утакмици на шта сам се одлучио из разлога јако добро познатих и господину Лалатовићу и српској фудбалској јавности. 

Моје присуство утакмицама ФК Напредак није обавезујуће ни по једном правилнику ФСС-а и УЕФА-е. Поред тога поставља се питање да ли сам на више утакмица у јесењој полусезони био ја, као председник клуба у оставци, или господин Лалатовић као шеф стручног штаба. Српској јавности је добро познато да ово није први инцидент господина Лалатовића, а докле ће се толерисати такво понашање на Српским стадионима треба да одлуче надлежни органи ФСС-а.

Сматрам да својим радом и својим изјавама нисам дао никаквог повода да ме господин Лалатовић доводи у контекст овога што се догодило на конференцији, нарочито због чињенице да се лично познајемо и да смо сарађивали. Подсетио бих господина Лалатовића да је ФК Напредак у моменту његовог ангажовања заузимао осму позицију на табели, те стога не знам с ким се господин Лалатовић борио за опстанак. У ФК Напредак је дошао као неафирмисан тренер, а ФК Напредак и ја као Председник клуба смо му дозволили, управо ради његове личне афирмације, да пређе у ФК Црвена Звезда без накнаде иако је имао важећи уговор.

Фудбал је прелепа игра која треба да буде извор позитивне енергије, а не арена за индивидуалне обрачуне, господине Лалатовићу!

У Крушевцу, 18.12.2018.г.

Марко Мишковић