август 30, 2017 admin

 

 

Нова генерација стипендиста!

Клуб са традицијом дугом преко 70 година има много имена која су обележила југословенски и српски фудбал, а која су поникла у Напретковој школи фудбала. Почев од голмана Степића, штопера Вулића, браће Вуковић, Владимира Дурковића, Томислава Милићевића преко Бинића и Југовића до садашњег шефа стручног штаба Ненада Сакића и тренера омладинске школе Ристића, Којичића, Видојевића и Филиповића, па садашњих првотимаца Напретка Миладиновића, Шљивића, Вешковца до најмлађег Вулића.

Андрија Пецић из Трстеника, Марко Анђелковић, Лука Здравковић и Матија Николић из Крушевца су нови стипендисти Фудбалског клуба Напредак, који су данас промовисани у присуству великог броја новинара, родитеља,али и првотимаца: Миладиновића, Шљивића, Вешковца и Вулића који су се радо одазвали позиву и пружили подршку овим младим талентима. 

Координатор омладиснке школе Слободан Филиповић у свом обраћању присутнима је рекао да су ови кадети ( сви су рођени 2001.године), на предлог тренера и људи који раде у млађим селекцијама предложени за потписивање стипендијских уговора:

" Андрија Пецић је један од највећих талената у 2001.годишту, долази из Трстеника и после много уложеног напора и тешких преговора успели смо да га доведемо у Напредак. Изузетно ми је драго што сам овде са овом четворицом стипендиста. Напредак је и прошле године забележио одличне резултате у млађим селекцијама, омладинци су у квалитетној лиги Србије, пионири и петлићи су прваци региона источне Србије, а пионири су вицешампиони државе .

У Фудбалском клубу Напредак сви мисле на млађе селекције, почевши од председника Марка Мишковића, коме се овом приликом захваљујем на томе.

Надам се да ћемо ове године имати још боље резултате него претходне, а ја ћу као координатор омладиснке школе уложити све напоре да у Напретку играју најбољи таленти из региона источне Србије а поготову из Расинског округа ".

Жеље свих стипендиста су исте, да једног дана заиграју у првом тиму Напретка, али не заборављају ни имена тренера са којима су учили прве кораке у фудбалу: Златка Марковића, Зоговића, Видојевића, Драгана Томића.