октобар 23, 2017 admin

Победа је приоритет!

"Амбиције Напретка и у Купу и у првенству су исте-постићи најбољи могући резултат" рекао је Милорад Косановић шеф стручног штаба Напретка, на данас одржаној конференцији за новинаре. Конференција је била посвећена најави утакмице осмине финала Купа Србије, у којој Напредак дочекује Раднички из Пирота. 

Утакмица се игра у среду 25.октобра са почетом у 14:00 часова на стадиону Младост у Крушевцу. 

" Битно је да се у среду направи добар резултат, јер онда моји играчи могу да се посвете само првенству и да на фин и миран начин уђу у завршницу првенства.

Раднички из Пирота је класичан тим прве лиге, ни бољи ни слабији од других. Играју врло коректно али теже дају голове,и ту су хендикепирани. 

Схватамо их максимално озбиљно и поштујемо као противника. Међутим, ми смо сигурно бољи, а када смо бољи онда треба и направити добар резултат", рекао је Косановић анализирајући противника.

Енвер Аливодић, фудбалер Напретка до сада је у својој каријери одиграо петнаест утакмица у Купу и постигао четири погодка, и то три у дресу Војводине и један у дресу Новог Пазара:

"Позиција противника на табели нам не даје за право да се опуштамо. Ми у утакмицу морамо да уђемо максимално сконцентрисани и да што боље одиграмо.

Куп је специфично такмичење јер све екипе траже своју шансу. Уз мало среће у жребу можете доћи до финала и евентуално освојити Куп и онда излазите на европску сцену.

Ми се припремамао као и за сваку другу утакмицу, сигурно је да неће бити лако, али нама је циљ пласман у 1/4 финала, и то је јасно".

На питање новинара да ли ће комбиновани тим изаћи у среду на терен Косановић је рекао да није присталица те врсте калкулације, јер не постоји бољи тренинг од утакмице:

" Ако неко има проблем са две утакмице недељно, онда он има проблем у разумевању микроциклуса. Играчи који седе на клупи ће играти када се изборе за место у тиму".

Утакмица осмине финала Купа игра се у среду 25.октобра у 14:00 часова на стадиону Младост у Крушевцу. Улазнице ће се продавати на сам дан утакмице од 09:00 сати на благајнама стадиона.