мај 7, 2017 admin

 

Омладинска лига Србије: 12 против 9!!! 

 

У одлучујућој утакмици 27.кола омладинске лиге Србије,која је била дерби зачеља,омладинци Напретка поделили су плен са вршњацима из Јагодине,резултатом 1:1 (полувреме 0:0).
Напредак је већи део другог полувремена играо са 9 играча, јер је у 64.минуту "поцрвенео" Гајић, а само 3. минута касније и Палуровић.
Са 9 играча против њих 12, Напредак је повео голом Квеквескирија у 74. минуту, да би домаћи изједначили већ у 77. голом Стојановића.
Иако је утакмица продужена дискутабилних шест минута домаћин није успео да освоји сва три бода, што је очигледно била жеља судије Срђана Обрадовића. 
Питање које се неизоставно намеће је: по ком шаблону се врши делегирање судија за омладинску лигу Србије обзиром да је главни судија, који суди и Суперлигу, Срђан Обрадовић из Јагодине. 

Учествовање у спорту учи младе тимском раду, лидерству, самодисциплини, одговорности, толеранцији, развија њихове вештине савладавања различитих проблема, учи их истрајности, поштовању ауторитета, развија радне навике, јача њихов карактер, самопоштовање и самопоуздање. 

Да ли их већ на почетку, претенциозним одлукама људи у црном, треба научити да краду, лажу и симулирају?! Да ли нам треба таква омладина?