децембар 11, 2017 admin

Пролеће ће донети промене

Последњу  утакмицу у јесењем делу првенства Напредак игра се у среду 13.децембра од 15:00 часова на стадиону ФК Јавор-Матис у Ивањици. 

" Имамо противника који изгледа слабије на табели али је тим једнаких вредности као и они испред њих и то не сме да нас заварава. Ми смо после Звезде изгубили у Лучанима, пошле Ниша је дошао Рад, после Сурдулице је дошао Борац и не бих волео да после Партизана дође Јавор. 

Неко ко хоће у континуитету да праве резултате, он мора и да се понаша тако. Напредак је диван клуб, у Напретку има јако добрих момака и добрих играча, али у Напретку не постоји традиција игара за висок пласман у Суперлиги и то мора да се мења. Да би се то променило на томе се мора радити, да сви они који су око Напретка морају да имају другачији приступ. Овде до сада није то био случај и онда долази до осцилација у приступу утакмицама.

Напредак нема тим који може да потцењује било кога, и мора сваку утакмицу да игра максимално и онда да се нада добром резултату. У колико то не ради, долази до проблема. Нама игра није проблем јер имамамо нашу игру која је одређена квалитетом играча, и она има своје лепоте, своју чар, своју брзину и силу, али исто тако имамо и доста слабости које се испољавају у моменту када ствари хоћемо да решавамо лагано. Лагано не можемо ништа, јер се лагано не праве велики резултати.

Од пролећа сви морамо да будемо другачији. Нема мажења, пажења и лаганих ствари, јер ако се то задржи онда ће нам увек бити неко други крив", рекао је шеф стручног штаба Милорад Косановић. 

На питање новинара да ли ће нешто мењати у тиму, обзиром да су играчи емотивно и физички истрошени, Косановић је рекао да промена неће бити и да играчи морају да знају да су професионалци и да се од њих очекује само да раде:

"Ми нисмо добили Борца, Бачку, Рад, значи три од четири екипе са дна табеле нисмо добили. Онда добијемо Звезду, Раднички у Нишу и Партизан, а то није нормално. Значи да није ствар да ли можемо физички и тактички, него је ствар главе. "

Због парних картона Немања Петровић неће бити у протоколу.