март 29, 2018 admin

Нисмо бољи али нисмо ни слабији

Након двонедељне репрезентативн паузе, у суботу 31.марта одиграће се 29.коло Супер лиге, у оквиру кога Напредак гостује Земуну. Утакмица се игра на Градском стадиону у Земуну са почетком у 15:00 часова.

Анализирајући противника, шеф стручног штаба Напретка Милорад Косановић је рекао да је Земун у последња три кола победио Спартак, Вождовац и Војводину, екипе из горњег дела табеле, што довољно говори о озбиљности противника који нас дочекује у суботу:

" Биће то тешка утакмица, јер је Земун добар тим са доста квалитетних играча.

Ми улазимо у завршницу првенства, овог прелиминарног дела, и том утакмицом отварамо један циклус од четири утакмице у две недеље.Још важније је да су нам остале две утакмице до краја прелиминарне фазе такмичења, и од те две утакмице зависи нас коначан пласман. У зависности од позиције на табели, зависиће и избор противника у плеј офу, тако да имамо мотив да одиграмо што боље. 

Реално имамо добре изгледе у обе утакмице, не зато што смо бољи, већ зато што нисмо слабији,тако да ћемо се такмичити до краја."

Универзалац Напретка Мирољуб Костић,који највише воли да игра на позицији задњег везног, али добро игра и на позицијама левог бека и штопера, сматра да је са његовим искуством најбитније играти, о позицији одлучује Шеф. Одличном игром у 28.колу показао је свима да је дефанзивац на кога се може озбиљно ослонити цела екипа, а о следећем противнику све најбоље:

"Земун је квалитетна екипа са доста искусних појединаца, наша предност је у томе што смо се ми пласирали у плеј оф, а њима значи сваки бод због плеј аута и што бољег пласмана у њему. Они ће наравно покушати да нас надиграју, али сам ја оптимиста у сваком смислу те речи."