јул 10, 2018 admin

Велико искуство за Напредак

Фудбалски клуб Напредак је остао без бодова на првој одиграној утакмици на Међународном турниру у Сетубалу. Домаћа екипа Бенфике била је ефикасна у првом полувремену, и са три погодка отишла на одмор. Тим резултатом је и завршена утакмица: Бенфика-Напредак 3:0.

Пад концентрације, још увек "тешке" ноге и умор од пређених километара у последња три дана, резултирала су поразом Напредка. Шеф стручног штаба Милорад Косановић, након завршене утакмице рекао је да је овај турнир једно велико искуство за наше играче:

" Лепо је да су играчи добили прилику да виде разлике у начину игре. Свесни су да своју игру морају да убрзају, да пас мора да буде течнији,бржи.

С друге стране ова утакмица је показала да Напредак може да се супротстави и оваквим екипама, када су грачи добро сконцентрисани. Сваки пад концентрације резултирао је примљеним голом. Значи да нам недостаје мира у глави и ногама, али обзиром на услове у којима смо радили задње две недеље, да смо због кише имали мало рада са лоптом,одлично је.

Предстоји још утакмица против Виторије, која се игра већ сутра,и то је за овај део припрема одлично.

Морамо много да радимо да би смо достигли ниво европских клубова".

 

Утакмицу против Сетубала Напредак игра у среду 11.јула, од 22:00 часа.Пренос утакмице можете пратити на сајту Клуба.

Повратак екипе Напретка у Крушевац се очекује 14.јула.