јун 14, 2016 admin

20160614_171305  

На прозивци 23 играча

 

 

 

Фудбалски клуб Напредак почео припреме. На прозивци је било 23 играча: Никола Петровић, Слободан Јанковић, Стефан Стојановић Марко Гобељић Игор Зоњић, Бојан Миладиновић, Абрахам Фримпонг, Ибрахима Ндаје Никола Нешовић ,Милош Вулић, Дарко Лемајић, Јован Маркоски, Алексе Вукановић, Георгије Илић, Бојан Бељић, Јосип Пројић, Никола Шакић, Џеси Секидика, Младена Сарајлин, Андрија Мајдевац ,Слободан Урошевић, Никола Радмановац и Милош Симоновић.
" Новајлија у ФК Напредак је Алекса Вукановић, нападач, који је играо две сезоне у првој лиги и био је један од бољих играча. Долази из ЧСК Пивара, и био је међу водећим стрелцима лиге. Богићевић га је тражио још у зимском прелазном року , а сада је трансфер и завршен.
Други играч је Георгије Илић, нападач који је прошао школу фудбала ФК Војводина, са 16,5 година дебитовали за први тим Војводине, али је имао повреду. Прошле сезоне се вратио у ЧСК, постигао форму, и ја очекујем да у току сезоне покаже своје квалитете ..
Очекујемо долазак Ненада Шљивића, доказаног Суперлигашког играча, дете  Напретка и мислим да треба да се врати у Напредак. Ја инсистирам на играчима из овог краја, јер  осећају већу лојалност клубу и од њих очекујем највише ", рекао је Ивановић.
Од омладинаца првом тиму су прикључени Радмановац и Мајдевац.
"Све похвале сам чуо за Радмановца, Мајдевца и Ристића. Инсистираћу на довођењу што више младих играча .  Потребне су ми две недеље да сагледам ситуацију и кажем где и шта  са овим момцима ", сматра Ивановић.
Са позајмице су се вратили Урошевић, Лемајић и Симоновић.
Сарадња тренера Драгана Ивановића и спортски директор Богићевића је одлична:
Ја сам у свакодневном контакту са Богићевићем, а његови савети су врло драгоцени, консултујемо се о играчима и свему. Потребна ми је његова подршка и помоћ, с обзиром да има дугогодишње искуство у Суперлиги.
Након прве фазе припрема које ће се одржати у Крушевцу, одиграће се прва контролна утакмица против Радничког у Нишу. Друга фаза припрема ће се одржати на Тари, где ће Напредак играти шест контролних утакмица: двоструки програм против Младости Лучана, Јавор Матис, Металац и траже се још три противника.
У трећој фази Напредак ће бити у Крушевцу, где ће се играти и генерална проба  пре почетка сезоне.

 

 

 

 

puma

puma

puma

puma