март 16, 2018 admin

Статистика на иде у прилог Напретку

У последње четири године Напредак и Младост из Лучана су се састали шест пута. Напредак је у тим сусретима два пута ремизирао, али није ни једном славио. Седми пут састаће се у недељу, у оквиру 28.кола СЛ на стадиону Младост у Крушевцу, са почетком у 17:00 часова:

" Мислим да за нашу лигу не важи никаква статистика и упоређивање, јер сваки клуб на шест месеци или годину дана мења екипу. Онај ко успе да задржи тим дуже он је у предности. 

Када сам дошао у Напредак, били смо четрнаести на табели,после два и по месеца продали смо четири најбоља играча и кренули у нову полусезону. Напредак данас и онај од пре два месеца нису исти тимови. Са свим клубовима је исто.

Младост из Лучана,за разлику од многих клубова,па и Чукарички, имају најстандардније тимове. Младост има играче који су углавном у годинама близу тридесетих и они остају у Лучанима. Зато Младост прави добре резултате јер има константу. Слично је и са Чукаричким.

Младост иа стандардан тим у коме су Милошевић, Павловић, Радивојевић дуги низ година, па и Трифуновић и да не набрајам све остале. Сваке године се појачају са по једним, два врсна играча, попут Лазара Јовановића и тај тим игра своју игру у овом првенству која није за потцењивање, напротив.

 После пролаза у Купу Младост је сигурно још боље расположена, са доста самопоуздања и тако и долазе овде. Они немају шта да изгубе, јер пласман у плеј оф не зависи сада само од њих, они су у врху плеј аута и немају велико оптерећење. Одиграће утакмицу онако како је играју, чврсто, снажно са контрама.

На нама је да пробамо да направимо што бољи резултат, да уђемо са једном залихом бодова у плеј оф и да у том плеј офу не статирамо, него да пробамо да понављамо игре које смо пружали овог пролећа.

Надам се да ће нас после репрезентативне паузе сачекати бољи временски услови, јер смо у последњих шест кола играли по веома тешким и лошим теренима, осим против Звезде у Београду.

У месец дана одиграли смо седам утакмица у јако лошим условима и терени су нас много заморили.Остаје да у се у ова три дана сконцентришемо што можемо више и покушамо да направимо што бољи резултат у недељу, анеће бити лако", рекао је Милорад Косановић, шеф струке Напретка најављујући утакмицу против Младости из Лучана.

Никола Ескић, фудбалер Напретка, сматра да је наша предност у домаћем терену:

"Младост је добро организована и искусна екипа,али то никако није разлог да ми на нашем стадиону пред нашим навијачима посустанемо. Даћемо све од себе и надамо се позитивном резултату."

Утакмица Напредак-Младост игра се у недељу 18.марта с апочетком у 17:00 часова на стадиону Младост у Крушевцу. Улазнице за утакмицу биће пуштене у продају на сам дан утакмице од 10:00 сати на благајнама стадиона Младост. Цене улазница су следеће: север 150, исток 250,запад један 300, запад два 400 динара.

Јужна трибина се неће отварати, а сви који поседују сезонске улазнице за јужну трибину моћи ће да утакмицу прате са севера или истока.