септембар 27, 2016 admin

 

urosevic2

Кад Селектор зове 

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин објавио је списак играча из домаће Суперлиге за пријатељску утакмицу са Катаром у Дохи. На списку се нашао фудбалер Напретка Слободан Урошевић, који је сјајним играма у досадашњем току првенства постао миљеник крушевачке публике, али је и селектору Муслину "запао за око":

"Велика је част добити позив Селектора. Лепо је видети да се води рачуна и о играчима који играју у домаћем првенству, а не само онима који играју у иностранству. За мене овај позив значи много, и схватам га као корак ка А репрезентацији."

Упитан за очекивања Урошевић је рекао:

"Од утакмице у Дохи очекујем добро издање свих играча, победу, али и да се Селектору прикажемо у што бољем светлу.

Позив је стигао у незгодном тренутку, јер је првенство у току и Напредак очекује још једна у низу тешких утакмица, али се надам да ћу бити у могућности да помогнем саиграчима против Радника из Сурдулице", рекао је Чаки не скривајући узбуђење због позива.

Утакмица између Катара и Србије игра се у четвртак од 18 сати по средњеевропском времену.

"Термин је можда незгодан, али смо наишли на разумевање клубова. Углавном, моја жеља је била да видимо све играче, раније сам најавио да ћемо се окупљати с времена на време, а ево сада нам се указала могућност да одиграмо једну добру утакмицу и видимо оно најбоље што има наша лига", рекао је селектор Муслин, а преноси сајт ФСС.

На списку су: Никола Ћирковић (Вождовац), Милош Станојевић (Раднички Ниш), Слободан Урошевић (Напредак), Саша Јовановић (Младост Лучани), Огњен Ожеговић (Чукарички).Филип Кљајић (Партизан), Филип Манојловић (Црвена звезда), Марко Полетановић, Срђан Плавшић, Марко Петковић, Михаило Ристић (Црвена звезда), Никола Мараш, Богдан Младеновић (Рад), Никола Миленковић, Немања Милетић (Партизан), Владимир Ковачевић, Новица Максимовић, Филип Малбашић, Богдан Планић и Александар Палочевић (Војводина), 

jovovic2

Фудбалер Напретка Владимир Јововић, чијим погодком је Напредак убележио нова три бода и попео се на шесто место табеле СЛ, стандардни је играч на списку селектора А репрезентације Црне Горе Љубише Тумбаковића. Позив је стигао за квалификационе утакмице за СП у Русији 2018.г. : Црна Гора - Казахстан и Данска - Црна Гора:

" Увек је леп осећај када позив стигне, јер знам да идем да тренирам и играм са најбољима из моје земље. Играмо јаке утакмице, са тешким противницима, и за мене као играча је то један велики плус".

Приликом доласка из Црвене звезде у Напредак, Владимир није имао недоумицу:

"Желео сам да играм, и моја одлука је била долазак у Напредак. Било је тешко када сам дошао, јер Напредак има посебан систем игре и тренинга, и ја полако почињем да улазим у тај систем. Напредак је од почетка првенства добро играо, а када је нешто добро не треба га мењати."

На питање да ли очекује да ће се наћи у стартних једанаест у Сурдулици, Јововић је скромно одговорио:

"Моје је да тренирам и да дајем голове. Биће онако како Шеф одлучи".

Утакмица Црна Гора-Казахстан игра се 8.октобра у Подгорици, а Данска- Црна Гора у Копенхагену 11.октобра.

puma

puma

puma

puma