децембар 14, 2018 admin

55.Ел класико затвара јесењи део првенства 2018/19

Јесењи део првенства Супер лиге Србије 2018/19 завршиће се дербијем између Напретка и Радничког из Ниша. Утакмица се игра у недељу 16.децембра са почетком у 19 часова на стадиону Младост у Крушевцу.Шеф стручног штаба Напретка, Милорад Косановић, рекао је окупљеним новинарима да ће његова екипа учинити све да се на прави начин одужи Крушевачкој публици:

”Пред нама је утакмица која треба да буде хит сезоне у Крушевцу, једна радост за нас учеснике и за публику, у колико нам временски услови то дозволе. Жао ми је због тога, јер ми сада не причамо о томе како ћемо одиграти утакмицу, већ да ли ће падати снег.

На нама је да одиграмо утакмицу као да је све у реду, биће тешко јер је терен лош и расквашен, претежак, и мислим да ће то бити све само не фудбал.Ми ћемо покушати да одиграмо што боље можемо и да дођемо до бодова. Много смо их ове године просули, а не би било лепо да тако и завршимо, мада овога пута нећемо бити директноодговорни за резултат. Настојаћемо да га направимо ако икако можемо да буде позитиван”.

Милорад Косановић је искористио прилику и још једном се извинио новинарки Журнала Сањи Милутиновић, због прошлонедељног инцидента:

" Овом приликом се извињавам госпођи Сањи, нисам имао намеру да кажем нешто некоме, зато што је другог пола. Људе са којима радим прихватам равноправно. Десило се нешто што није смело да се деси и ја се извињавам. Нема потребе за таквим односима у овом клубу, јер овде има толико добрих и лепих ствари, тако да ово не би требало да се дешава и са моје стране се никада више неће десити."

Милутиновићева је рекла да може да схвати да је њено питање изазвало стање афекта, али су проблематичне изјаве које су се сутрадан појавиле у писаним медијима. Упитала је да ли се извињење односи и на њихов "лични" сукоб,како су га назвали, и да ли је Косановићу стало да у будуће  имају коректну сарадњу? При томе је додала да није само увређена већ и повређена.

Косановић је на то одговорио да му је жао што је дошло до таквих ситуација и да никада није био у сукобу нисаким:

”Крив сам јер неке ствари нисам разумeo на прави начин. Испред себе имам мање него иза себе и желим да остатак проживим поштено и достојанствено. Да радим свој посао и да помогнем свима којима моја помоћ треба. Сања ја се извињавам, од мене више нећеш имати непријатности”. 

По завршетку конференције за штампу, Косановић је скувао ручак за све новинарке.