јануар 17, 2015 admin

Славко Митић, нови шеф стручног штаба

Фудбалски клуб Напредак данас је и званично представио новог шефа стручног штаба, Славка Матића. Новом стратегу дрес клуба уручио је генерални секретар Драган Пајић, пожелевши му да са екипом бележи добре резултате.

"Изузетна ми је част што сам дошао у један прави спортски град и овако велики клуб", рекао је при промоцији Матић.

"Примарни циљ нам је опстанак, али кроз афирмацију играча. Имамо веома младу екипу, али ће ово бити први и последњи пут да говорим о њиховој младости, јер не желим да се кријем иза тога. Дошли смо у Напредак да направимо напредак", истакао је Матић.

Нови шеф струке може да се похвали сјајним резултатима у млађим категоријама. Матић је са омладинском селекцијом ОФК Београда освојио титулу првака Србије, а и у Катару је радио са подмлатком Ал Алија.

"Имамо седам играча из омладинског погона који ће проћи припреме са нама – Вулић, Станојевић, Ристић, Мајдевац, Радмановац, Валијант и Марковић. Да ли ће добити минуте када почне првенство, зависи само од њих. Већ видим да се ради о младим момцима који су жељни доказивања", каже Матић.

Матићу ће у раду помагати Милан Обрадовић, чије ће искуство из играчке каријере много помоћи фудбалерима Напретка. Иако су и први тренер и помоћник играли на позицијама у дефанзиви, шеф струке ће од својих изабраника тражити игру на гол више.

"Афирмација младих играча захтева одређену креативност у игри, тако да ћемо тежити офанзивном фудбалу са доста голова. Са друге стране, то не значи да ћемо се залетати, морамо да мислимо и на резултат. Верујем да ће навијачи препознати наш приступ", оптимиста је Матић.

На констатацију да су у протеклих неколико година у Напретку тренери имали кратак рок трајања, Матић је рекао да је спреман да у клубу остане на дужи период.

"Можда је најбоље да причамо после петог кола. Што се тиче неких личних амбиција, ја сам оставио новац у Катару да бих дошао у Напредак и српски фудбал и спреман сам да останем у Крушевцу и десет година. Са друге стране, могу и сутра да одем уколико нешто не буде у реду", каже кормилар Чарапана.

Екипа Напретка припремаће се у Старој Пазови од 21. јануара до 3. фебруара, а током тог периода одиграће више пријатељских утакмица. Омладинац из Бановаца биће ривал Крушевљанима 21. јануара, два дана касније чачански Борац, 26. јануара Напредак ће одмерити снаге са Бежанијом, а првог фебруара са новосадским Пролетером.

"Тражимо још једног противника за 29. јануар. Генералну пробу имамо против нишког Радничког 14. фебруара", рекао је Матић.
Суперлига се наставља 21. фебруара утакмицама 16. кола, а Напредак гостује на Бановом брду екипи Чукаричког.

puma

puma

puma

puma