фебруар 4, 2016 admin

Предтављен Никола Шакић

На конференцији за новинаре представљен Никола Шакић, играч који долази из Чукаричког. Наступао је као репрезентативац Србије за У-16, У-17 и У-18. Шакић је рођен 1995.г. у Сомбору.Прошао је фудбалску школу Црвене звезде а 2013.г. потписује уговор са Чукаричким. Игра на позицији задњег везног играча, а са Напретком је потписао уговор до лета 2018.г:

"Желео бих да се захвалим ФК Напредак на указаном поверењу, велика ми је част што ћу бити део Напретка у будућем периоду", рекао је Шакић приликом промоције.

На конференцији су, по први пут, учествовали и Андрија Мајдевац и Стефан Тодоровић, младе наде Напретка, поникли у Напретковој школи фудбала:

"Пут до сениорског тима је био тежак, а мислим да ће сада бити још тежи. Трудим се да се својим радом докажем шефу Богићевићу и надам се да ћу успети да изборим место у тиму", рекао је Мајдевац.

" За мене је велики успех то што сам прикључен првом тиму. Млади смо, и старији играчи нам својим искуством доста помажу. Велика је разлика између омладинског погона и првог тима, пре свега у одговорности.Овде је одговорност много већа",изјавио је Тодоровић приликом првом обраћања новинарима.

На питање новинара, да ли ће омладински погон бити знатно ослабљен, Богић Богићевић, шеф стручног штаба Напретка је рекао:

"Ја се надам да ће се обојица изборити да играју за први тим и да ће омладинци бити ослабљени. Ако се не изборе за место у тиму онда ће суботом седети на клупи првог тима и играти за омладинце.
Лемајић је на шест месеци уступљен Инђији јер су остали без нападача. Размишљали смо да ли да пошаљемо играча који је већи део првенства био стандардан, али управо овај дечко који седи поред мене, Мајдевац, је заслужио да добије прилику и одлучили смо се да позајмимо Лемајица.

Кроз припреме и припремне утакмице покушаћемо да Мајдевцу дамо више шанси да се докаже."

Експедиција Напретка се у суботу 06.фебруара, сели у сунчану Анталију (Турска) на једанаест дана. Играчи и стручни штаб ФК Напретка ће бити смештени у хотелу Цроwне Плаза у Анталији. Тренираће на теренима Универзитета. Планирано је да током припрема одиграју четири утакмице и то:

7. фебруара у 18:00 - ФК Схакхтар Донетск - ФК Напредак
10.фебруара у 16:00 - ФК Сабуртало Тбилиси - ФК Напредак
13.фебруара у 16:00 - ФК Напредак - ФК Ордабасy Казахстан
15.фебруара у 18:00 - ФК Динамо Минск - ФК Напредак

" Да уиграмо тим и дамо свима шансу,то је план припрема, као што смо радили до сада и на овим одиграним утакмицама. По повратку нас чекају још три утакмице. Оно што је сигурно је да генералку играмо са Колубараром а за друга два противника ћемо још видети", закључио је Богићевић

puma

puma

puma

puma