фебруар 4, 2016 admin

Потписан уговор са Бојаном Миладиновићем

Бојан Миладиновић, звани Капка, потписао је уговор са ФК Напредак на 18 месеци. Рођен је 24. априла 1982. године у Крушевцу.У Напредак се враћа из малезијског ФК Фелда Јунајтед.Игра на позицији одбрамбеног играча.

До краја 2014. године наступао је за узбекистански Пакхтакор из Ташкента са којим је два пута освајао Узбекистански професионалну фудбалску лигу, 2012. и 2014. године, као и Узбекистански куп 2009. и 2011. године. Пре тога, играо је за Црвену звезду четири сезоне.

Са младом репрезентацијом Србије освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у фудбалу 2004. године. И одлучио, да се, и поред понуде Фелда Јунајтед, врати под Багдалу:

"Хтео бих да се захвалим на лепом пријему и дочеку, да се захвалим финансијеру Марку Мишковићу што ме је позвао да се вратим, тренеру на лепом пријему и надам се да ћу оправдати својим знањем и искуством све то на терену.

Највећа жеља ми је била да се вратим кући, јер сам последње две године био одвојен од породице. То ми је највише фалило. Био сам задовољан као спортиста али жеља за породицом и повратком кући је пресудила."

Шеф стручног штаба Напретка, Богић Богићевић укратко је сумирао досадашњи ток припрема:

"Драго ми је што сам присутан овде када се Миладиновић враћа у клуб у коме је поникао. Надам се да ће нам помоћи у овој полусезони, а и наредне године,да ће показати колико вреди, и да ће помоћи момцима као узор.

Јуче смо остали без Симоновића, он је дат на позајмицу на шест месеци Раднику из Сурдулице. После утакмице са њима,направљен је огроман притисак да га пустимо, јер је Радник остао без јединог штопера кога су имали. После два дана, одлучили смо да га пустимо,јер доласком Миладиновића, са Зоњићем, Фримпонгом и Трајковићем имамо довољно одбрамбених играча. Симоновићево искуство из суперлиге ће нама добро доћи наредне сезоне, а и да помогнемо спортским пријатељима.

Момци сјајно тренирају и утакмица против Сурдулице је показала да ми имамо квалитете. Неки млади играчи полако долазе и надам се да ће на пролеће имати добру,ако не и пуну минутажу. Пре свега мислим на Вулића, Тодоровића, Мајдевца.

Нови голман Петровић је на утакмици показао да је озбиљно појачање, и то је оно што радује."

Уговор са Напретком потписао је и Младен Сарајлин (1995.), бивши играч ОФК Београд,који је потекао из Партизанове школе фудбала, а игра на позицији нападача. Уговор је потписан на 18 месеци.

Шестог фебруара се експедиција Напретка сели у сунчану Турску, Анталија је одредиште, и тамо ће боравити до 16.фебруара када се враћају у базу.

У Анталији ће одиграти четири утакмице, противници за две су већ познати: Шахтјор Доњецк и Динамо Минск, а противници за још два термина се договарају и биће познати у наредним данима.

Напредак сутра, у 13:00, на Мичетовом стадиону дочекује Шумадију из Крагујевца. Ово је друга контролна утакмица,од три које су предвиђене до одласка на припреме у Анталију.

puma

puma

puma

puma