децембар 21, 2015 admin

Најуспешнија екипа у 2015. години

Најуспешнија екипа у 2015.г.,по избору Савеза спортова Крушевац, је Фудбалски клуб Напредак! Награду је, у име клуба, примио Владимир Арсић, директор Фудбалског клуба Напредак.

Најуспешније екипе су сениори Фудбалског клуба Напредак и јуниори Карате клуба Крушевац. Државни шампион у аутомобилизму, Дарко Божиловић је најспортиста године.
Признања Спортског савеза Крушевца уручена су у 15 категорија.

Награде за најбоље припале су:

Најуспешнијем пиониру града Крушевца у 2015 години Сергеју Лукићу члану Бадминтон клуба“Змајеви“ државном прваку до 13 година у синглу.

Најуспешнијој пионирки града Крушевца Симић Невени члану Карате клуба „Крушевац“ вишеструкој шампионки Србије.

Најуспешнијем кадету града Крушевца Јосијевић Давиду члану Бадминтон клуба „Змајеви“ државном прваку у категорији синглова до 15 година .

Најуспешнијој кадеткињи града Крушевца Станковић Александри члану Дечијег гимнастичког клуба“Напредак“ освајачици другог места на државном првенству у гимнастици.

Најбољој младој екипи јуниорском борба тиму Карате клуба „Крушевац“ тим је наступао у саставу (Илић Димитрије, Радисављевић Лазар,Милошевић Лазар и Шошић Димитрије ) вишеструки су јуниорски и сениорски шампиони Србије.

Награду за посебно остварене резултате добио је Алекса Ћирић члан Спортског клуба „ Палестра“ који је наступао на светским летњим играма специјалне олимпијаде одржаним у Лос Анђелес (УСА) освојивши једну златну медаљу у дисциплини 200 метара прсно и бронзану медаљу у дисциплини 100 метара прсно.

Награду за посебно остварене резултате добила је Андријана Радојковић члан Спортског клуба „ Палестра“ која је наступала на светским летњим играма специјалне олимпијаде одржаним у Лос Анђелес (УСА) освојивши једну златну медаљу у дисциплини 25 метара краул.

Награда најуспешнијим спортистима са инвалидитетом припала је :

Снежани Радовић члану Спортског савеза особа са инвалидитетом Крушевац освајачу првог места на државном првенству за слепе и слабовиде у категорији Б-2 у куглању 2015 године.

Невенки Величковић члану Спортског друштва глувих и наглувих „Чарапани“ освајачу првог места државног првенства у синглу у стоном тенису за глуве и наглуве.

Награда спортском раднику године припала је Градимиру Ђорђевићу истакнутом шахисти и спортском раднику и актуелном председнику Шах клуба „Крушевац“.

Награда Најбољем тренеру године припала је Драгану Антићу тренеру Бадминтон клуба „Змајеви „ који је и помоћни тренер свих селекција репрезентације Бадминтон савеза Србије а чији су спортисти освајачи мноштва државних и балканских титула у синглу и дублу.

Награда за животно дело припала је Петронијевић Обраду- Фуњи пензионисаном професору физичког васпитања,тренеру рукомета и истакнутом раднику СОФКЕ и Спортског савеза.

Награда најуспешнијем јуниору припала је Ракић Давиду члану Карате клуба „Напредак“ јуниорском државном прваку Србије у катама , освајачу првог места на купу уже Србије ,јуниорском репрезентативацу Србије и освајачу 9 места на светском првенству у катама у каратеу у Индонезији 2015 године.

Награда најуспешнијој јуниорки града Крушевца у 2015 години припала је Судимац Марији члану Бадминтон клуба“Змајеви“ кадетској и јуниорској првакињи државе у синглу и сениорској вицешампионки , члану репрезентације која је на Балканијади у Србији 2015 године освојила 3 место.

Награда најбољој сениорској екипи припала је Фудбалском клубу „Напредак“ освајачу првог места прве лиге Србије у фудбулу на полусезони 2015/2016.

Награда најуспешнијој сениорки града Крушевца у 2015 години припала је Китановић Милена члану дечијег гимнастичког клуба „Напредак“ освајачици петог места у вишебоју на државном првенству Србије у гимнастици у категорији сениорки и четвртог места у дисциплини разбој у 2015 години

Награда најуспешнијем сениору града Крушевца у 2015 години припала је Божиловић Дарку члану Аутомобилског клуба „Божиловић реацинг теам“ шестоструком прваку Србије на брдским стазама, петоструком прваку Србије на кружним Стазама .Апсолутном шампиону Ауто-картинг савеза Србије за 2014 и 2015 годину.

puma

puma

puma

puma