avgust 16, 2019 admin

Utakmica za zaborav!

U utakmici trećeg kola omladinske lige Srbije, fudbaleri Napretka nisu mogli da ostvare povoljan rezultat protiv raspoložene ekipe Internacionala iz Beograda. Konačnih 0:2 nije oslikalo pravi odnos snaga na terenu.

Oprezno su krenule od samog starta obe ekipe i posle uvodnog „opipavanja snaga“, Beograđani su imali izglednu šansu preko Kovačevića koji je iz izgledne šanse promašio ceo gol. Napredak je mogao da dođe do vođstva u prvom poluvremenu posle slobodnog udarca koji je maestralno izveo Nuredini ali je golman gostiju Marunić bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu gosti dolaze u prednost preko kapitena koji je posle jedne duge akcije uspeo da matira golmana Jordanova makazicama sa 7 metara - 0:1. U 74. minutu, posle loše reakcije odbrane, Spišić je ostao jedan na jedan sa Jordanovim i rutinski postigao pogodak – 0:2. Mogli su momci iz Kruševca da postignu bolji rezultat ali je Marunić u dva navrata sprečio Pecića da postigne gol. U 85. minutu Maksimović je imao odličnu šansu ali je njegov udarac glavom prošao tik iznad prečke.

„Ovo treba da bude utakmica za zaborav. Nismo igrali našu igru, naš pas, primljeni golovi su nas psihički oborili i nismo iskoristili prilike. Ima još puno da se igra, dugo je prvenstvo, najbitnije je da iz ovog poraza izvučemo pouke i nastavimo da treniramo kao i do sada.“ Rekao je Babić nakon utakmice.

Sledeću utakmicu Kruševljani igraju protiv gradskog rivala, ekipe FK Trajal. Meč je zakazan za nedelju 18.08. u 10:00 časova na Mičetovom stadionu.