avgust 19, 2019 admin

Gradski derbi pripao „Čarapanima“

Četvrto kolo omladinske lige Srbije donelo je gradski derbi pod Bagdalom. Pred oko 300 gledalaca, izabranici Ivana Babića odneli su pobedu od 2:1 nad „Gumarima“. Pobeda je mogla biti i ubedljivija da su „Čarapani“ imali više sportske sreće.

                O tome kakvoj su predstavi prisustvovali svi koji su u nedelju došli na Mičetov stadion, govore golovi i brojne šanse na obe strane. Nakon uvodnog odmeravanja snaga, Babićevi puleni su dodali gas i krenuli konstantno da napadaju gol golmana Markovića. Divna akcija je viđena u 27. minutu, trebalo je na semaforu da stoji 0:1, ali je sudija poziciju mladog Vićevića, koji je ovog leta stigao iz Čukaričkog, a ponikao u Napretku, okarakterisao kao nedozvoljenu. „Domaćini“ su se vešto branili sve do 39. minuta kada je Pecić odlično asistirao Deljaninu, koji je ostao u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom Markovićem i doveo Napredak u vođstvo.

                U drugom poluvremenu, napretkovi igrači su nastavili tamo gde su stali u prvom. Već u 51. minutu, Deljanin je presekao akciju Trajala, prosledio loptu do Jovančića, koji je veštim udarcem povisio vođstvo na 2:0. Moglo je ubrzo biti i 0:3, da je Deljanin, posle maestralne akcije Jovičića i još bolje reakcije Nuredinija, uspeo da pogodi sa 7 metara nebranjeni deo gola. Ređale su se akcije Babićevog tima, viđena je stativa, mnoštvo lepih poteza koji su izmamili aplauze sa tribina. U 80. minutu omaleni Nuredini je lepo krenuo ka golu uz desnu korner liniju, predriblao dva igrača, golmana, i kada je trebao da usledi šut, došlo je do kontakta sa Markovićem, koji glavni sudija nije okarkterisao kao najstrožu kaznu. U 85. minutu Baba Musah je iskoristio opuštanje Napretkove odbrane i postavio konačnih, Trajal 1, Napredak 2.

 „Rekao sam na predhodnoj utakmici da treba da izvučemo pouke iz poraza. Drago mi je da su to igrači shvatili i vratili se na pobednički kolosek. Čestitao bi mojim momcima na pobedi. Zaslužili su!“ Rekao je Babić po završetku utakmice.

Sledeću utakmicu Kruševljani igraju protiv OFK Beograda.