april 16, 2019 Omladinska škola

Teško kolo za omladinsku školu

OMLADINCI:FK“NAPREDAK“-FK“JAGODINA TABANE“ 0:1

Ove subote omladinci su dočekali ekipu iz Jagodine .U prvom delu utakmice domaćin je imao više šansi za golom koje nije uspeo da  realizuje .Kao kazna u 11 ’minutu gosti su iskoristili grešku odbrane i posigli pogodak .Ostatak prvog dela utakmice  je bio vema  dinamičan ali bez golova .Na odmor se odlazi sa rezultatom od 0:1 za goste .

Drugo poluvreme je bilo veoma napeto i pod stalnom tenzijom.Kao kulminacija takve igre  došlo je u 67 ’minutu gde je nesportskim gestom  gostujući igrač našeg golmana udario u predelu lica .Gosti ostaju bez igrača koji napušta utakmicu zbog crvenog kartona. Trener gostiju nezadovoljan odlukom glavnog arbitra pozvao je svoju ekipu da napuste teren.Prekid je trajao 2 minuta i uz sugestije predsednika Jagodinaca gostujuća ekipa se vratila na teren.Dalji tok utakmice je bio pun tenzije i napetosti među igračima ali bez golova.Utakmica je završena sa 0:1.

IZJAVA TRENERA IVANA BABIĆA

Zadovoljan sam igrom svojih momaka i njihovom borbenošću ali sreća danas nije bila naklonjena našem timu .Posebno bi ih pohvalio kulturom i posvećenosti igri svojih momaka .Posebno sam srećan  što su ostali  imuini na razne fizčke i verbalne provokacije od strane gostiju .Radimo na timskom duhu i u cilju toga u utorak će imati opravak u  spa centru Merkur u Vrnjačkoj Banji.

Teren: Jakšino igralište Kruševac

Sudija: Mitrović Marko (Niš)

Strelac:  Stanković u 11’ minutu (Jagodina).

Žuti kartoni: Pavlović i Andrijanić (Napredak), Milosavljebić i Fremić(Jagodina).

Crveni karton: Sujić Danilo (Jagodina ).

FK“Napredak“:Andrijević,Rajković,Rašković,,Todorović,Kovačević Pecić,Nešić,Blažić ,Zdravković,Jovičić,Pavlović.

U igru su ušao:Jakovljević

KADETI:FK“NAPREDAK“-FK“TIMOK 1919" 4:2

U ovom kolu je u goste našim kadetima došla vrlo neugodna ekipa Timoka iz Zaječara,naš tim je od početka imao inicijativu i šanse su se ređale ali u samoj završnici je falilo samo malo koncetracije da se dobra igra kruniše pogodkom.Međutim kako to biva u fudbalu posle bukvalno prve akcije ekipa Timoka postiže gol u 40 minutu i kažnjava naše kadete za promašaje. Sa tim rezultatom se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu naši kadeti su krenuli još ofanzivnije i kao u prvom poluvremenu šanse su se ređale ali nismo mogli do gola. Na našu nesreću iz jedne ne tako opasne situacije posle velike greške golmana Timok došao u voĐstvo od 2:0.Ovo je već bila ozbiljna situacija za naš TIM .Posle nekoliko izmena koje su ubrzale igru našeg tima  došlo je i do prvog gola.Nakon centaršuta najbolje se snašao đorĐe Vulić u 60’ minutu.Nakon gola naša ekipa je krenula još agresivnije,gol je visio u vazduhu da bi se posle odlične akcije u 81’ minutu najbolje snašao Branko Milosavljević i izjednačio rezultat na 2:2. Ređale su se šanse jedna za drugom i već u 86’ minutu ponovo odlični Mliosavljević dovodi naše kadete do prednosti od 3:2. Nisu se tu zaustavili naši kadeti odmah u 88’ minutu nakon odlične asistencija Mateje Milosavljevića ponovo se odlično snašao Branko Milosavljević svojim trećim golom za nepunih 7 minuta i povećava vođstvo na 4:2. Do kraja je bilo još šansi mogao je da bude i veći rezultat,ali utakmice se završila rezultatom 4:2 za naše kadete.

IZJAVA TRENERA SAŠE MILOSAVLJEVIĆA

Od samog starta smo imali posed i dobru igru sve do završne zone gde smo bili veoma statični i bez kreativnosti.Ekipa Zaječara se odlično branila i pukušavala na kontre da nas iznenadi. Plašilo me da ne napravimo kiks i primimo gol jer u fudbalu uvek tako bude.Nažalost tako se i desilo bukvalno iz jedne polušanse posle loše reakcije naše odbrane primili smo gol. U drugo poluvreme smu ušli opet jako ali se ponovilo isto gde smo primili drugi gol posle velike greške golmane. Nešto je moralo da se menja nije smelo više da se čeka i već u 50 minutu sam napravio tri izmene koje su u mnogome ubrzale igru.Posebno ulazak Milosavljevic Mateje i Janković Alekse i već u 65’ minutu postižemo gol.Ono što je najpozitivnije iz ove utakmice je da smo pokazali karakter i da smo bukvalno rešili utakmicu za 7 minuta.

I ako smo igrali bez 5 vrlo bitnih igrača i pored igre u kojoj smo se mučili moji momci su pokazali veliku želju i karakter . Čestitam im na tome.Idemo dalje imamo gostovanje u Pirotu sledeće subote.Spremićemo se za tu utakmicu i pokušaćemo da nastavimo ovaj dobar niz rezultata.

Teren: Jakšino igralište (Kruševac )

Sudija: Mihajlović Dušan   (Kruševac )

Strelaci:Vulić u 65 minutu (Napredak),Milosavljević u  81,86 i 88 min.(Napredak.)Đorđević u 40 i 60 minutu (Timok).

Žuti kartoni: Nema

  Igrač utakmice :   BRANKO MILOSAVLJEVIĆ

FK„Napredak“:Brkić,Vulić,Ljutrim,Pavlović,Đeković,Mihajlovoć,,Jovanović,Marković,

Milosavljević,Danilović,Mitrović

.Kao zamena u igru su ušli :Marković,Milosavljević,Milenković,Vidojević,Bjelanović,Janković.