април 11, 2019 Omladinska škola

Победа пионира и два ремија

ОМЛАДИНЦИ  ФК“КОПЕРНИКУС ЖЕЛЕЗНИЧАР „- ФК“НАПРЕДАК“  1:1

После четврте узастопне победе екипа Напретка је ремиризара утакмицу са чврстим домаћином .Утакмица је одиграна по тешком терену  али и лош терен није био сметња да оба тима одиграју квалитетну утакмицу са пуно шанси .Гости су имали већински иницијативу  где су имали више шанси за погодак које нису успели да реализују . Уследила је грешка гостујућег голмана која их је коштала примљеним голом .После примљеног гола гости су кренули у офанзивну игру и у 86’ минуту постигли погодак и поставили коначан резултат 1-1.

Тренер Иван Бабић  је задовољен са освојеним  бодом и са залагањем на  терену  својих играча.

Терен: Жележничар -Ниш

Судија: Братислав Јовић

Стрелац: Димитријевић у 75’ минуту (Коперникус) ,Здравковић у 86’ минуту (Напредак)

Жути картони: Нема

Играч утакмици:Петар Петровић

ФК“Напредак“:Андријанић,Рајковић,Рашковић,Димић,Тодоровић,Ристић,Стојанковић

Пецић,Павловић,Ковачевић,Блажић.

Играчи који су са клупе ушли у игру : Миленковић,Ђорђевић,Здравковић,Јаковљевић.

Кадети:ФК"Раднички"Ниш-ФК"Напредак"Крушевац 0:0

После три веома тешке утакмице освојена 9 бода кадетска екипа Напредка је отишла у госте прволасираној екипи Радничког из Ниша. Утакмица је од самог старта била прва такмичарска .Углавном се све одвијало на средини терена где се водила лавовска борба. Наши кадети су покушавали да пробију по боку што су и успели у два наврата и направили две добре шансе али без реализације.Такође је и домаћин имао своје прилике али смо одличним интервенцијама нашег голмана Бркића и наше задње линије отклањали  опасност поред нашег гола.

У другом полувремену после две принудне измене које смо морали да направимо знатно су се осетиле у игри наше екипе, Раднички је преузео иницијативу док смо ми на моменте претили из контри и полу контри. До краја није било пуно шанси и утакмица се завршила нерeшеним резултатом.

ИЗЈАВА ТРЕНЕРА:

Утакмица је била права првенствена, са не толико лепог фудбала углавном се све решавало на средини терен.У првом полувремену смо имали игру и стварали шансе. Друго полувреме је протекло у иницијативи димаћина,с’обзиром да смо отишли без неколико врло битних играча ја сам задовољан резултатом као и залагањем на терену ,али  не толико игром. Жао ми је што нисмо успели да победимо и учинимо првенство мало неизвеснијим.Позитивно је то да у 4 кола нисмо примили ни један гол а играли смо 4 утакмице са противницима из самог врха. Све похвале за задњу линију као и голмана Бркића.

У следећем колу дочекујемо екипу Тимока Из Зајечара, у тој утакмици даћемо шансу деци која су имала мању минутажу ,јер ћемо пар играча уступити нашим омладинцима који се боре за улазак у квалитетну лигу Србије.

Терен: Помоћни терен Чаир - Ниш

Судија: Александар Вукадиновић ,Ниш

Играчи утакмице:Матија Бркић и Ђековић Немања

Жути картони: Нема

ФК“НАПРЕДАК:БркићТемај,Вулић,Милосављевић,Ђековић ,Павловић,Марковић М.,Јовичић,Васиљевијевић,Б.Милосављевић,Јовановић.

У игру су ушли :Марковић,Марио ,Даниловић,Митровић,Миленковић.

ПИОНИР ФК“Напредак“ –СФС „ Борац“ 2:0

      У суботу 06. априла 2019 године на Мичетовом стадиону у оквиру 19 . кола наша екипа је била домаћин екипи СФС“Борац“ из Параћина која је у зони испадања.

    По лепом и сунчаном времену уз коректно и непристрасно суђење играчи наше екипе у утакмицу су ушли максимално озбиљни и од првог минута су наметнули нападачку игру са жељом да се што пре постигне погодак. У таквој игри јавило се нестрпљење, често су акције завршаване пребрзо .

Гости су вешто бранили желећи да дођу до бар драгоценог бода. Ипак стални напади морали су да донесу резултат. После једне акције, у 35’ минуту,  у којој су учествовали више наших играча. Наш нападач Данијел Миленковић је изашао сам испред голмана, вешто га је предриблао, тако да голману није остало ништа друго до да га сруши. Капитен екипе Лука Лабан успешно је реализовао једанаестерац. Исти играч је био стрелац и другог гола у 39’ минуту после још једне осмишљене и уигране акције.

У другом делу није било голова иако смо наставили са нападачком игром. Гости и поред негативног резултата нису мењали стил игре.

Победом смо сачували врх табеле као и самопоздање и одлучност да и на крају првенства останемо први.

   .