avgust 26, 2019 admin

Totalno romantično

       Omladinska selekcija Napretka je nastavila seriju dobrih rezultata pobedom nad ekipom OFK Beograda. Na Mičetovom stadionu pred oko 200 gledalaca, Napredak je pobedio rezultatom 1:0, u 5. kolu Omladinske lige Srbije.

       Sve je bilo rešeno već u prvom minutu, posle velike gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao Vićević i smestio loptu u mređžu golmana gostiju. U 4. minutu posle kiksa golmana Milića, Deljenin je pokušao da iznenadi odbranu i sa 40 metara šutirao u nebranjeni gol ali lopta je završila van okvira. Igrao se 10. minut kada je Deljnin ponovo bio u centru pažnje, „pomešao“ je odbranu OFK Beograda, vratio povratni pas na ivicu šesnaesterca gde je loptu dočekao kapiten Kovačević ali je bio za malo neprecizan. Pecić je dobro uposlio Jovičića u 14. minutu ali je šut iskosa završio preko gola. Gosti su došli do prve prilike u 27. minutu kada je na visini zadatka bio, na ovoj utakmici odlični čuvar mreže Aleksa Jordanov. Deljanin je u 35. minutu tukao snažno sa 25 metara, ali pravo u golmana Milića. Moglo se na poluvreme otići sa rezultatom 1:1, ali je šut Jaškovića završio na prečki.

       U 50. minutu posle kornera Kovačevićev udarac glavom je otišao tik iznad gola. Gosti su se posle pauze na poluvremenu izašli znatno borbenije, u 66. minutu posle gužve u šesnaestercu Napretka, na visini zadatka je ponovo bio Jordanov. Usledila je brza kontra i Jovičić je iz izgledne prilike šutirao preko gola. Kada su svi očekivali kraj utakmice, ponovo pad koncentracije odbrane Napretka, Popadić je izašao sam ispred Jordanova, veštim driblingom prevario našeg golmana i kada su svi videli loptu u mreži Zdravković je odličnom intervencijom zakačio loptu taman toliko da ona umesto u golu završi na stativi gola Napretka.

„Teška utakmica je iza nas u kojoj su pobeda i tri boda najvažniji. Trebali smo utakmicu rešiti i pre, ali je jednostavno zakazala realizacija u ovom meču. Utakmica se igra do poslednjeg zvižduka sudije, moramo poraditi na koncentraciji, ne smemo dozvoljavati da nam se dešavaju ovakve greške. Uigravamo se još uvek i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i efikasniji.“ – zaključio je Babić nakon utakmice.

Sledećeg vikenda naši omladinci gostuju u Beogradu Crvenoj Zvezdi.