август 26, 2019 admin

Тотално романтично

       Омладинска селекција Напретка је наставила серију добрих резултата победом над екипом ОФК Београда. На Мичетовом стадиону пред око 200 гледалаца, Напредак је победио резултатом 1:0, у 5. колу Омладинске лиге Србије.

       Све је било решено већ у првом минуту, после велике гужве у шеснаестерцу, најбоље се снашао Вићевић и сместио лопту у мређжу голмана гостију. У 4. минуту после кикса голмана Милића, Дељенин је покушао да изненади одбрану и са 40 метара шутирао у небрањени гол али лопта је завршила ван оквира. Играо се 10. минут када је Дељнин поново био у центру пажње, „помешао“ је одбрану ОФК Београда, вратио повратни пас на ивицу шеснаестерца где је лопту дочекао капитен Ковачевић али је био за мало непрецизан. Пецић је добро упослио Јовичића у 14. минуту али је шут искоса завршио преко гола. Гости су дошли до прве прилике у 27. минуту када је на висини задатка био, на овој утакмици одлични чувар мреже Алекса Јорданов. Дељанин је у 35. минуту тукао снажно са 25 метара, али право у голмана Милића. Могло се на полувреме отићи са резултатом 1:1, али је шут Јашковића завршио на пречки.

       У 50. минуту после корнера Ковачевићев ударац главом је отишао тик изнад гола. Гости су се после паузе на полувремену изашли знатно борбеније, у 66. минуту после гужве у шеснаестерцу Напретка, на висини задатка је поново био Јорданов. Уследила је брза контра и Јовичић је из изгледне прилике шутирао преко гола. Када су сви очекивали крај утакмице, поново пад концентрације одбране Напретка, Попадић је изашао сам испред Јорданова, вештим дриблингом преварио нашег голмана и када су сви видели лопту у мрежи Здравковић је одличном интервенцијом закачио лопту таман толико да она уместо у голу заврши на стативи гола Напретка.

„Тешка утакмица је иза нас у којој су победа и три бода најважнији. Требали смо утакмицу решити и пре, али је једноставно заказала реализација у овом мечу. Утакмица се игра до последњег звиждука судије, морамо порадити на концентрацији, не смемо дозвољавати да нам се дешавају овакве грешке. Уигравамо се још увек и сигуран сам да ћемо из утакмице у утакмицу бити све бољи и ефикаснији.“ – закључио је Бабић након утакмице.

Следећег викенда наши омладинци гостују у Београду Црвеној Звезди.