avgust 13, 2019 admin

 

Kakav meč!!!

Novi selektor mlađe omladinske reprezentacije Srbije, Igor Spasić, nije krio oduševljenje nakon odgledanog meča između omladinskog šampiona Srbije, Brodarca, i povratnika u elitni rank ekipe Napretka iz Kruševca. “Po ovoj temperaturi, ovakvu igru pružiti, imao sam mnogo toga da vidim od obe ekipe. Kakav meč.“ Rekao je Spasić.

Na Starom sajmištu, šampion Srbije je mogao lako da ostane bez bodova, Brodarac je uspeo da dođe do pobede tek u 97 minutu. Ekipa Ivana Babića je ostavila sjajan utisak i malo je reći da su zaslužili više od poraza.

Od samog starta utakmice videlo se da Kruševljani nisu došli sa belom zastavom u Beograd. Posle primljenog gola u 15. minutu, puleni Ivana Babića nisu klonuli duhom, već posle 10 minuta, Aleksandar Deljanin je sa 17 metara pogodio gol golmana Novića. Pet minuta pre odlaska na odmor, Jovičić je tukao sa 15 metara, lopta je pogodila stativu i prevarila golmana Brodarca – 1:2. Radost je kratko trajala, 3 minuta kasnije Ilić donosi izjednačenje i na odmor se odlazi sa rezultatom - 2:2. U 76 minutu slobodan udarac je izveo Nuredini, lopta je završila na prečki, nakon čega se izvrsni Deljanin najbolje snalazi i dovodi tim iz Kruševca do vođstva – 2:3. U 80 minutu jedanaesterac za domaćina je realizovao Ilić i tako doneo novo izjednačenje. Napredak je odolevao sve do poslednjeg minuta, ali brži od pištaljke glavnog sudije Đorđića je bio Nikola Vukosavljević i u 97 minutu postavlja konačan rezultat, Brodarac -4  Napredak -3.

„Ne mogu ništa da zamerim mojim igračima. Zadovoljan sam htenjem i borbenošću. Moja ekipa je igrala dobro, stvarali smo šanse, međutim možda nam je u poslednjim momentima meča falilo malo sreće. Brodarcu čestitam na osvojena tri boda a mi se okrećemo sledećoj utakmici koju igramo u sredu pred našom publikom protiv Intrenacionala.“ Rekao je Babić.
               
                Sledeću utakmicu omladinci Napretka igraju protiv Internacionala u sredu 14.08. u 11:00 sati na Mičetovom stadionu.