maj 17, 2019 admin

Zadovoljan sam sezonom

"Gledano iz ovog ugla sezona je bila jako dobra", počeo je rekapitulaciju sezone 2018/19 šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Napredak, Milorad Kosanović. 

" Ako se vratim par meseci u nazad mislim da je bilo strašno. Prvi put u životu mi se desilo da pripreme nisu mogle da se odrade kako treba, odlazak velikog broja igrača, dolazak novih. Mnogo teška situacija je bila, pogotovu posle prvih utakmica. Na sreću, deca su slušala, radila, uspeo sam i ja da nađem sebi mir da se više bacim na konkretan posao, nego na analize i prazne priče. Na sreću stvari su se otvorile na najbolji mogući način i ključne utakmice,kada je bilo baš teško, odigrali smo odlično. Te pobede dale su nam samopouzdanje i zadržali smo korak sa najbližim pratiocima. Na tom talasu, krenuli smo još bolje.

Sada kada se osvrnem, lepo je i lako, ali bilo je teško, i ne bih voleo da mi se to opet ponovi. Mnogi bi pali na tom ispitu i ne bi mogli da preskoče to što smo mi preskočili. Napredak opet ima nekoliko mladih igrača na koje može da računa na duži period, kao što su Ivanović, Jović, Obradović, Ilić. To su momci koji pokazuju da će igrati u Super ligi dobar fudbal. Sa te strane klub može biti potpuno zadovoljan".

Najavljujući utakmicu poslednjeg, 37.kola SL, Crvena zvezda-Napredak, Kosanović je rekao da će se Napredak potruditi da smogne snage da odigra jednu dobru utakmicu, i na taj način učestvuje u proslavi koja će se dešavati na stadionu Rajko Mitić u Beogradu:

" Tamo će svi slaviti pre nego počne utakmica, a onda ti dolaziš kao neko ko remeti stvari. Nadam se da ćemo soći snage i pameti da ostanemo mirni i da nađemo put da spremno uđemo u tu utakmicu i da probamo da damo neki svoj doprinos celom tom momentu proslave. Od nas se očekuje da odigramo najbolje što možemo."

Utakmica Crvena zvezda-Napredak igra se u nedelju 19.maja u 19:00 časova na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.