septembar 14, 2016 admin

1409

 

Južnjački derbi

 

"Dva velika kluba sa dugim istorijama bi trebalo da vrate nadu u srpski fudbal" rekao je šef stručnog štaba FK Napredak Dragan Ivanović na konferenciji za novinare,najavljujući južnjački derbi između Radničkog iz Niša i Napretka.

"Od kako je Milan Rastavac na klupi Radničkog, Radnički je pokazao i učvrstio se na samom vrhu tabele,i prošle sezone i sada posle odigranih osam kola, bez obzira što je tim pretrpeo nekoliko izmena. Bio sam apsolutno siguran da će on uspeti da stabilizuje klub i da ga dovede tamo gde je Radničkom mesto.

Napredak ide uzlaznom putanjom što je meni apsolutno drago zbog kluba i zbog ljudi koji žive za ovaj klub,zbog igrača i uprave kluba kao i zbog nas odnosno stručnim štabom. Daćemo sve od sebe da pokažemo da ovi rezultati koji su korektni nisu slučajni i da ćemo biti veoma tvrd orah u ovoj utakmici.

Trebaće nam sportske sreće jer Radnički nije ekipa koja pravi velike oscilacije,oni igraju konstantno stabilno i na svom i na gostujućem terenu. Očekuje nas veoma važna utakmica.

Bitno je da igrači budu psihološki rasterećeni,nemamo šta da izgubimo a možemo dosta da dobijemo".

Meraklije i Jakuze će u petak na stadionu Čair,još jednom imati priliku da pokažu koliko vole svoje klubove, to je vetar u leđa za obe ekipe,smatra Nenad Šljivić fudbaler Napretka:

"Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou,svi su spremni i to je ono što raduje.Momci su sto posto skoncentrisani na juni derbi.Jedva čekamo da počne i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat.

Biće to lepa fudbalska predstava na Čairu i očekujem da nas naše Jakuze podrže na ostvarenju pozitivnog rezultata. U pitanju su dva izuzetna tima sa izuzetnim trenerima, i biće to pravi megdan."

Osim povređenog Frimponga svi igrači su na raspolaganju stručnom štabu Napretka.

Utakmica 9.kola Radnički Niš-Napredak igra se u petak 16.septembra u 20:00 na stadionu Čair u Nišu.

puma

puma

puma

puma