februar 21, 2018 admin

Teren ozbiljan problem

FK Napredak je uspešno startovao prolećni deo prvenstva pobedom nad Spartakom. Međutim, u prve tri utakmice igramo sa ekipama koje se nalaze u gornjem delu tabele preliminarne faze takmičenja:

" Voždovac je odlično odigrao "jesen", nastavlja takmičenje sa nekoliko novih igrača, koji ne remete mnogo način igre koji je bio usvojen tokom jeseni. Dobili su novog trenera, mladog, ozbiljnog Miloša Veselinovića i ja mislim da ćemo tamo imati uslove da odigramo dobru utakmicu.

Ozbiljan problem predstavlja teren na kome ćemo igrati, jer sam mišljenja da je teren neuslovan za takmičenje u Super ligi. Jedno je odigrati 15 utakmica i trenirati svakodnevno na prirodnoj podlozi, a drugo je otići i odigrati utakmicu na veštačkoj podlozi. Ta podloga nije primerena fudbalu kao sportu. Tu ćemo imati problema, ali ćemo probati da se kao i drugi prilagodimo. Neće nam biti lako.

Imamo još sedam utakmica, odličnu poziciju na tabeli i probaćemo da odradimo maksimalno što u ovom momentu možemo, a bilo bi jako važno napraviti pozitivan rezultat" rekao je Kosanović na konferenciji za medije uoči utakmice Voždovac - Napredak.

Utakmica 24.kola SL igra se u petak u 17:00 časova na stadionu FK Voždovac, uz direktan prenos na Areni.

Iako su se neki od povređenih igrača oporavili i priključili ekipi, šef stručnog štaba Milorad Kosanović, ne vidi ih u protokolu, baš zbog podloge na kojoj će se utakmica odigrati:

" Videćemo sutra sa kime možemo stvarno raspolagati, ali neprijatno je odvesti sveže oporavljene igrače na takav teren, jer rizikujemo nove povrede" zaključio je Kosanović.