март 6, 2017 admin

 

Суботичани традиционално неугодан противник

Фудбалери Напретка, након суботњег пораза, нису имали одмор, јер их већ у среду очекује утакмица 25.кола против Спартака из Суботице. Асистент тренера иван Стефановић, на конференцији за новинаре, осврнуо се прво на суботњи "несхватљив" пораз, где се у року од шест минута резултат драстично променио на нашу штету:

 " Морамо да подигнемо екипу, и да утакмицу против Радничког што пре заборавимо.Спартак нам је традиционално неугодан противник, који такође кроз горњи део табеле тражи своју шансу за излазак у Европу, што је и наш циљ. 

Из суботњег пораза морамо да извучемо поуке, да момци дају свој максимум и да испоштују све оно што се будемо договорили у свлачионици. Надам се да ћемо прекинути ту неугодну традицију и да ћемо се вратити кући са сва ти бода.

Напредак има кризу резултата, међутим радује чињеница да у претходне три утакмице ни један противник није имао стопостотну шансу. Не губимо наду, имамо пуно поверење у тим, стручни штаб има пуну подршку председника Марка Мишковића, тако да у Суботици очекујем повољан исход."

Фудбалер Напретка Немања Тубић је ватрено крштење пред крушевачком публиком имао у суботу, и овај искусни интернационалац сматра да, без обзира на традицију, не постоје непобедиве екипе:

" Осам година нисам био у Србији и не познајем најбоље екипу Спартака, али то не значи да ћемо ми сада да устукнемо Даћемо свој максимум, јер ми немамо кризу игре, већ кризу резултата,као што је Иван рекао. Имали смо несрећу да пад концентрације буде толики да у кратком времену примимо два гола. Мишљења сам да требамо да мало "додамо гас", и да ова ситуација не сме да нас спутава. Не знам какво је мишљење јавности, али код нас у екипи нема пада самопоуздања, сви верујемо једни другима, и верујемо у стручни штаб, и замолио бих навијаче да буду уз нас, јер из овакве ситуације можемо да изађемо само јачи."

Напредак ће у следећем колу бити ослабљен за Шљивића,који паузира због картона, и Касалице који се још опоравља од повреде, али радује повратак Маркоског који је почео да тренира са екипом, али је неизвесно да чи ће се наћи у протиколу за предстојећу утакмицу. Видаковић се опоравио и у тренажном је процесу.

Утакмица Спартак-Напредак игра се у среду 8.марта, с апочетком у 14:00 часова на градском стадиону у Суботици.