јануар 17, 2019 admin

Стигла и прва појачања

Никола Аксентијевић, Стефан Деак и Иван Ђорић прва су појачања Фудбалског клуба Напредак у зимском прелазном року. Аксентијевић долази из нишког Радничког и потписао је уговор до 31.маја 2020, као и Деак који долази из мађарског Хонвед-а. Ђорић је стигао из Бачке и уговор са њим је потписан на две године.

Милорад Косановић, шеф стручног штаба Фудбалског клуба Напредак рекао је на данашњој конференцији за новинаре да се у току припрема увек постављају иста питања, али и дају исти одговори:

" Припреме иду својим током, без обзира на лоше временске услове. Пред одлазак у Турску имаћемо још један мини циклус, да би дефинитивно овај део припрема затворили, како би у Турској кренули да слажемо тим и игру мимо утакмица,али и са утакмицама. До пута ћемо успети да доведемо још неколико играча, тако да ћемо имати довољан број када је квантитет у питању.

Ако говоримо о квалитету,јако је тешко, јер смо у неравноправној утакмици са клубовима којима је држава спонзор, али смо ову ситуацију направили сами себи јер смо у последњих шест месеци промовисали велики број играча за који су заинтересовани инострани клубови. Ми смо продали и бека.

Пробаћемо да поново направимо тим који ће да игра фудбал, па ћемо видети како ће се развијати пролећни део првенства".

Напредак се 24.јанура  сели у сунчану Анталију, где ће боравити до 9.фебруара. У том периоду одиграће четири припремне утакмице, 28.јануара противник је Грузијски Сабуртало, 30.јануара Академија Пандев, 02.фебруара Карпати, и 05.фебруара ФК Сарајево. 

Наставак шампионата заказан је за 16.фебруар,када Напредак гостује Вождовцу у оквиру 22.кола Супер лиге Србије.