фебруар 13, 2019 admin

 Спремни за наставак првенства, Ибра и Семи код Градоначелнице

Утакмицом 22.кола СЛ, Вождовац-Напредак, почиње пролећни део сезоне Суперлиге. Утакмица се игра у петак 15.фебруара од 17:00 часова:

" Вождовац нама не лежи, две тешке утакмице смо играли у Београду против њих од како сам ја у Крушевцу, биле су тешке и незгодне. Највећи противник тамо је терен. Спремамо се најбоље што можемо у околностима у којима се налазимо. Вождовац је јако квалитетан тим, са играчима који играју дуго заједно, можда сада имају најбољи тим од како су у Суперлиги, неће бити лако.

Остали смо без шест играча, дошли су шесторица нових, али већина клубова има исте проблеме: све је мање квалитетних играча у Србији, и онда их морате сами правити и развијати. 

Квалитетни играчи иду у два клуба у земљи, који држе монопол, јер жие на државном буџету, и они могу да се понашају како хоће, а ми други како можемо.

Напредак је учинио максимално што је могао, и у наредних три, четири кола ће Напредак успети да формира игру, јер нам временски услови то нису дозволили у припремном програму. Све снаге морају бити усмерене у то да издржимо првих неколико кола."

На позив Фудбалског клуба Вождовац, Напредак је узео учешће у акцији и обележавању Светског дана деце оболеле од рака. Фудбалски клуб Вождовац иницирао је акцију у којој ће током директног преноса првенствене утакмице са Напретком играчи оба тима изаћи на терен у мајицама са логом НУРДОРа и СМС бројем 1150 путем којег је могуће донирати средства у кампањи „и ја се борим“ и помоћи у борби за нову Родитељску кућу у Београду која је неопходна за децу и породице која долазе на лечење у главни град из унутрашњости.

Такође, играчи Вождовца и Напретка носиће на дресу златну траку, која је светски симбол подршке деци оболелој од рака.

Након немилих догађаја у недељу 10.фебруара када су нападнута двојица играча Напретка Маме Ибрахима и Семјуел Баха,потпредседник клуба Бојан Миладиновић у име клуба је желео да се захвали свим људима добре воље који су давали своју несебичну подршку играчима и клубу:

" Желим да се захвалим свима на подршци коју су пружили нашим играчима. Њих двојица су спремни за утакмицу против Вождовца, и надамо се да ће све бити како треба".

Поводом вандалског напада у Пионирском парку од стране групе младића  на фудбалере Ибрахима Ндијаја и Самјуела Баха Региса, градоначелник Јасмина Палуровић примила је поменуте фудбалере и челне људе клуба – директора клуба Владимира Арсића и потпредседника клуба Бојана Миладиновића.

У разговору са играчима и представницима клуба, градоначелник  Јасмина Палуровић је још једном истакла да је овај немили догађај свима тешко пао, како руководству града, тако и свим нашим суграђанима.

Након пријема играчи су изјавили да је гест Градоначелнице био драгоцен, јер су видели колику подршку имају и да се они сада осећају много сигурније.