децембар 18, 2018 admin

Саопштење за јавност портпаролке ФК Напредак

Због јучерашњег насилничког понашања тренера Радничког Ненада Лалатовића и инцидента на конференицији за штампу, након утакмице ФК Напредак и ФК Раднички Ниш осећам потребу да се обратим јавности:

У јеку кампање против свих врста насиља, а поготову насиља над женама, као и кампањи за родну равноправност, након седам година бављења послом портпарола Фудбалског клуба Напредак и дугогодишњим радним искуством у електронским медијима, доживела сам на свом радном месту, радећи свој посао, да будем вербално нападнута од тренера Фудбалског клуба Раднички-Ненада Лалатовића.

Ненад Лалатовић је том приликом изнео низ увреда и неистина, због којих ће одговарати дисциплинској комисији ФСС-а и УЕФА-и, као и надлежним правосудним органима Републике Србије.

На жалост, свакодневно смо сведоци насиља које се врши над женама, а чија жртва сам и ја постала, поштено и одговорно радећи свој посао. Ненад Лалатовић је као тренер Радничког из Ниша дозволио себи, и да по завршетку конференције за новинаре, још једном демонстрира своју силу и у простору испред свлачионица настави обрачун самном, где су ме, на сву срећу, заштитили радници обезбеђења.

Пропозиције такмичења  Супер лиге Србије не дефинишу питање које треба поставити на конференцији за новинаре, након одигране утакмице.У Фудбалском клубу Напредак раде образовани и професионални људи и жене, који мисле својом главом, јер да нису такви не би радили у Напретку.

Као спортски радник, и портпарол фудбалског клуба Напредак имала сам моралну обавезу да заштитим свој клуб, јер Напредак то није заслужио од свог бившег тренера.

Као човек, осећам непосредну одговорност због инцидента који је изазван мојим питањем, и најоштрије га осуђујем. Новинару Стевану Милутиновићу биће одузета новинарска акредитација.

Користим ову прилику да се јавно извиним бившој супрузи Ненада Лалатовића за увреде које је претрпела на стадиону у Крушевцу.

Извињавам се и својој породици, која очигледно мора да трпи последице бављења фудбалом, јер одакле мени, као жени, право да постављам „такво“ питање, као и  због неистина објављених у појединим медијима, и простаклука које су морали да слушају и гледају.

И на крају, позивам Тренерску организацију Фудбалског савеза Србије да предузме најдрастичније мере против свог члана, који је у више наврата имао сличне „испаде“.

У Крушевцу, 18.12.2018.г.                                               Валентина Васић, Портпарол ФК Напредак