фебруар 11, 2019 admin

 Саопштење за јавност Фудбалског клуба Напредак

Поводом инцидента који се синоћ, у недељу 10.02.2019.г., око 19:00 часова догодио у близини Пионирског парка у Крушевцу, када су нападнути фудбалери Ибрахим Ндаје и Семјуел Баха, издајемо следеће саопштење:

Фудбалски клуб Напредак најоштрије осуђује сваки напад, притисак, насиље и сваки други начин угрожавања безбедности људи. Осуђујемо сваки чин насиља икада, игде и према било коме и једноставно га сматрамо неприхватљивим. Напад на наше фудбалере је дело хулигана, који ће у складу са Законом одговарати за дело које су починили. 

Напад није имао расистичку позадину. 

Уједно се захваљујемо брзој и правовременој реакцији припредника Министарства унутрашњих послова полицијске управе Крушевац, који су максимално професионално реаговали, и учинили све да се починиоци овог гнусног дела пронађу, као и да се наши играчи колико,толико осећају сигурно и безбедно.

Захваљујемо се и свим навијачима Фудбалског клуба Напредак, грађанима Крушевца, и целе Србије који су најопштрије осудили овај чин и дали своју максималну подршку нашим фудбалерима.