јул 11, 2019 admin

Роган задовољан током припрема

Струковни део стручног штаба Фудбалског клуба Напредак представљен је присутним представницима медија на данас одржаној конференцији. Иван Стефановић, Миодраг Милетић, Дејан Фијала и Здравко Перић, предвођени Предрагом Роганом, чине екипу која ће углавном бити одговорна за све "лоше" у игри Напретка, јер ако је добро-заслуга је играча- гласи једно је од правила спортског новинарства.

" Похвалио бих стручни штаб јер је досадашњи део припрема реализован по плану. Имамо још десет дана до почетка првенства и још две припремне утакмице, данас у Јагодини и у недељу у Чачку. Располажемо великим бројем играча, али прелазни рок је жива ствар, очекујем да ће бити новајлија, али и одлазака играча за које ми будемо сматрали да неће имати довољну минутажу ићи ће на уступање или ћемо им се захвалити на сарадњи. У овом спорту није све лепо, имамо критеријуме које играчи морају да испоштују. Мишљења сам да у овом тренутку Напредак располаже коректним тимом. Недостаје пар играча на одређеним позицијама за које ћемо се потрудити да их доведемо, а ови момци који су ту с правом носе дрес Напретка и очекујем да ће они то показати и у шампионату, јер је терен једино мерило на коме се види вредност сваког од нас, па самим тим и играча", рекао је Роган анализирајући досадашњи ток припрема.

Тренер Напретка искористио је прилику да још једном похвали омладинце који су током припремног периода прикључени првом тиму:

" Још једном бих честитао омладинској селекцији и фудбалском клубу на успеху због пласмана у квалитетну Омладинску лигу Србије. Пецић и Рашковић вредно раде и тренирају са првим тимом, играће са нама и у наредном периоду. Број играча је такав да имају довољно простора у тренажном процесу. Иду и на пријатељске утакмице, тако да ће сигурно бити на одличној услузи колеги Бабићу у Омладинској лиги. То су талентовани момци, који су свој таленат потврдили и на припремама и веома смо задовољни њима."

Иван Стефановић, асистент тренера, као један од тренера са најдужим стажом у Напретку рекао је да без обзира на велики број играча који су дошли, није било тешко хомогенизовати екипу:

"При доласку сваког новог тренера и чланова стручног штаба, на нама који смо годинама овде, је да им помогнемо да се што пре адаптирају на клуб, играче и клупско особље. Мислим да смо у томе и успели. Што се тиче новајлија-намећу се, добро раде, тренирају,уклапају се у мозаик који Шеф и ми покушавамо да склопимо и мислим да ћемо успети у томе. У суштини то су добри момци и добри играчи. Све је како треба."

"Напредак, односно Крушевац, је таква средина где нимало није тешко уклопити се, погтово захваљујући људима који су овде староседеоци и који су нас примили на најбољи могући начин. Направили смо у окврису стручног штаба, генерално, укључујући и медицинску екипу, и остало особље у клубу једну хомогену средину и покушавамо да ту позитивну енергију пренесемо и на играче. Мишљења сам да у томе успевамо", сматра Дејан Фијала асистент тренера Напретка.

У овој сезони, све очи су уперене у тренера голмана Миодрага Милетића:

" Петровић је три године био на голу Напретка. Волео бих да и Марко Милошевић настави путем којим су и његови претходници ишли-успоном и напретком. Ја не немам дилеме, јер он има квалитета, а мане које има ћемо покушати да што пре отклонимо, и да допринесе да Напредак буде тамо где му је место."

Кондициони тренер Здравко Перић није у овом припремном периоду имао тежак задатак:

" Мој посао је прилично олакшан. Шеф је доста тога дао на тактичком плану, тако да ћемо ми што мање трчати, али са максималном ефикасношћу. То нам је филозофија, да малим утрошком енергије, потпуно рационално, постигнемо високе циљеве и што боље резултате".

Напредак ће данас одиграти пријатељску утакмицу у Јагодини, а већ у недељу играју "генералку" са Борцем у Чачку.