август 9, 2018 admin

Пролетер озбиљан противник 

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Напредак Милорад Косановић је искористио конференцију за новинаре и честитао ФК Пролетер улазак у Супер лигу Србије. Напредак у 4.колу Супер лиге гостује у Новом Саду, а Пролетер је у прва три кола показао да игра озбиљан фудбал:

" У Пролетеру игра доста играча који су прошли кроз школу фудбала Војводине и они само потврђују својим резултатима у СЛ да је та школа била добра школа.

Пролетер из тог разлога прави добре резултате, освојили су шет бодова и трећи су на табели, што је за сваку похвалу.

Нас очекује озбиљна утакмица против тима који има своје слабости и озбиљне квалитете. Морамо повести рачуна о томе и мислим да ћемо успети јер полако излазимо из кризе,која је настала нерадом на припремама. Надам се да ћемо у суботу одиграти боље него прошле суботе, а то би било довољно да нам да наду да ћемо направити добар резултат у Новом Саду."

Екипу Напретка напустио је Јован Маркоски, али су се екипи придружили Ђуро Зец и Јосип Пројић:

" Маркоски након прошлогодишње повреде није више могао да се озбиљно посвети тренинзима и раду, и захваљујемо се на свему што је пружио Напретку у претходне три године. Незбиљно је да због играча који имају између 38 и 40 година затварамо простор деци која су овде поникла, или долазе овде да нарасту. Он је сам донео одлуку да оде из клуба и ми смо му изашли у сусрет.

Поред Зеца и Пројића, тиму су прикључена још двојица младих играча, и сада имамо добар фонд играча, за ову полусезону ", закључио је Косановић.

Никола Боранијашевић, фудбалер Напретка, сматра да Пролетер има одличне бочне играче и да његов посао у Новом Саду неће бити лак:

"Наравно да смо свесни ситуације, и даћемо свој максимум да се из Новог Сада вратимо са повољним резултатом".

Утакмица Пролетер - Напредак игра се у суботу 11.августа од 19:00 часова уз директан пренос на Арени 1.