фебруар 14, 2018 admin

Помозимо Исаији

Фудбалски клуб Напредак ће сав приход од утакмице Напредак-Спартак ЖК, која се игра у петак 16.фебруара 2018. године донирати за лечење Исаиje Пантића. Одлуком председника клуба Марка Мишковића и Управног одбора клуба, Напредак на овај симбиличан начин жели да помогне породици Пантић и Исаији да добије најважнију утакмицу у животу.

Овим путем позивамо све навијаче Фудбалског клуба Напредак и племените људе доброг срца, увек хумане Крушевљане да у петак 16.фебруара дођу у што већем броју на стадион да подрже Исаију Пантића у његовој утакмици живота.

Исаија Пантић има 13 година и у јуну прошле године на рутинском очном прегледу констатован му је огроман малигни тумор мозга који је хитно и успешно оперисан 9.јуна 2017.године на Неурохируршкој клиници у Београду.

Након тестова узорка тумора у државној лабораторији у Београду, узорак тумора је погрешно дијагностикован као тумор Анапластични олигодендроглиом, и на основу те погрешне дијагнозе је урађено агресивно боост зрачење главе у 11 термина на Институту за онкологију у Београду.

Накнадна анализа у Београду променила је дијагнозу у Ембрионални тумор НОС, уз напомену да је тумор екстремно редак и да се чека налаз међународне референтне лабораторије, а у међувремену је по тој привременој дијагнози Ембрионалног тумора у Београду урађено још 20 термина тешког краниоспиналног зрачења главе и кичме.

Након пуна два и по месеца тестирања узорка тумора у лабораторији Греат Ормонд Стреет болнице у Лондону, светски признати патолог Др. Јацqуес Тхомас дао је налаз у коме Исаијин тумор није могуће класификовати, да је тумор злоћудан и екстремно редак, и да га нема у постојећој класификацији тумора Светске здравствене организације.

Већ 1.децембра 2017.године на МРИ снимку код Исаије је поново констатован мали рецидив тумора на истом месту у величини 1 цм, који је на следећем МРИ снимку 17.јануара порастао на 2,5 цм.

Неопходна је хитна операција у једној од најнапреднијих болница за третман дечјих тумора мозга на свету, Цхилдрен’с Натионал болници у Вашингтону, где би уместо два и по месеца тестирања у Лондону, у року од две недеље након операције, били урађени сви могући тестови узорка новог тумора и направљен даљи план лечења, који у случају да тумор и даље остане недефинисан, укључује и имунотерапију, а болница Цхилдрен’с Натионал је у новембру 2017.године постала прва болница у САД са ФАЦТ акредитацијом за примену целуларне имунотерапије.

Породица је обезбедила трошкове авио превоза и једномесечног боравка у САД пре и после операције и током контрола, проблем су ужасно кратки рокови и чињеница да до понедељка 19.фебруара мора да се авансно уплати 126.713 долара, да би операција у САД могла да се уради 26.фебруара и након тога крене са хитним двонедељним тестирањем узорка тумора и прављење плана даљег лечења Исаије Пантића.