oktobar 4, 2019 admin

Praznik fudbala

Napredak u nedelju 6.oktobra dočekuje Crvenu zvezdu. Aktuelni šampion države dolazi u Kruševac na renovirani stadion Mladost, a o tome koliko spremno će biti dočekana, govorio je direktor kluba Vladimir Arsić na danas održanoj konferenciji za novinare:

" Rekonstrukcija stadiona Mladost traje od maja, i za ovaj vremenski period kao rezultat napornog rada i angažovanja svih u klubu, uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije,urađeno je mnogo poslova. Planovi su veliki i za narednu sezonu, jer će kompletan stadion biti rekonstruisan. Kao nagrada za sve što je urađeno uslediće prijateljska utakmica reprezentacije Srbije i Paragvaja, koja se u četvrtak 10.oktobra igra u Kruševcu.

Za predstojeću utakmicu između Napretka i Crvene zvezde vlada veliko interesovanje. Ovom prilikom pozivam sve naše navijače da dođu u što većem broju i da podrže naš klub, jer se svi zajedno borimo da na što bolji način predstavimo Napredak i Grad.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Fondacija Hemofarm pokrenuli su kampanju “I ja sam donor” koja se odnosi na povećanje svesti opšte javnosti o važnosti doniranja organa koju je podržala i Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Ovoj akciji rado su se odazvali Napredak i Crvena zvezda kao društveno odgovorni kolektivi.

Igrači i sudije utakmice će na teren izaći u majcama koje nose poruku ove kampanje „I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju.“

Šef stručnog štaba Napretka, Predrag Rogan, čestitao je Zvezdi pobedu nad Olimpijakosom i najavio praznik fudbala u Kruševcu:

" Zvezda je apsolutni favorit u nedeljnoj utakmici, a u prilog tome ide i podatak da se jedanaest igrača Crvene zvezde upisivalo u listu strelaca. Mi imamo našu računicu.

Zvezda će protiv sebe imati jedan izuzetno motivisan Napredak. Ono što moji momci treba da urade je da greške smanjimo na minimum u nekim fazama igre, koji će protivnik Zvezdinog kvaliteta to znati da iskoristi.

Sa većom koncentracijom i sa više energije i žara očekujem da ćemo neke izgledne situacije pred protivničkim golom realizovati. Ako želimo pozitivan rezultat, uz maksimalno poštovanje kluba kao što je Crvena zvezda, onda moji momci moraju da budu maksimalno disciplinovani, angažovani, agresivni a iznad svega hrabri i odvažni. Jer samo hrabri i odvažni možemo do pozitivnog rezultata.

Ne očekujem promene u sastavu Crvene zvezde, i mislim da će nastupiti u punom sastavu, što će naše navijače i sve ljubitelje fudbala u Kruševcu maksimalno obradovati jer želimo da im pružimo jedan dobar fudbal u Kruševcu."

Tomislav Pajović, fudbaler Napretka smatra da je uvek izazov igrati protiv Zvezde:

" Izlišno je govoriti o kvalitetima Crvene zvezde posle pobede nad Olimpijakosom. Mi ćemo tražiti svoju šansu i nećemo ih sigurno preceniti i nadam se pozitivnom rezultatu".

Utakmica Napredak-Crvena zvezda igra se u nedelju 6.oktobra u 16:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaznice za utakmicu biće puštene u prodaju u subotu 5.oktobra od 10:00 sati na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaznice će se prodavati i na dan utakmice od 10:00 sati do početka utakmice. Cena ulaznica je nepromenjena: sever 200,istok 500, zapad jedan 600 i zapad dva 700 dinara.